ÉLETMÓDI

Felrobbantotta a netet a feleség: Ezt mondta a lusta férfiakról

Sokszor hajlamosak legyinteni a feleségek, ha a párjuk jobban szeret lustálkodni, mint kivenni a részét a ház körüli munkákból. Most egy asszony a sarkára állt, és olyat mondott, amire még gondolni is szégyenkezve szoktak a nők. Nem csoda, hogy tízezrek kattannak rá a posztjára...
  • Szerző:

Se vége, se hossza a női panaszkodásnak arról, hogy amikor hazamennek a munkából fáradtan, még rájuk szakad a háztartás, a gyerekek ellátása, nevelése – miközben életük párja a tévé előtt ül vagy horpaszt egy jó ízűt a kanapén. Sok nő nevetve legyint, hogy a férfiak már csak ilyenek, mások hiábavalóan noszogatják a férjüket, sokan pedig letettek arról, hogy bármiben segítséget nyújtson nekik életük párja, és sokszor maguk végzik el a férfimunkát is. Nem csoda, hogy nagyot ment az interneten Zawn Villines Facebook-posztja, aki azt mondta: márpedig az ilyen pasitól el kell válni, és punktum!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pexels.com

„Mindenhol azt látom, ahogy anyák panaszkodnak, hogy milyen végtelenül kimerültek, sokan megalázónak érzik, hogy mindent ők csinálnak” – kezdi sorait Zawn, és hozzáteszi, sokszor a kórházból frissen hazatért kismamáktól is hallja, hogy szoptatnak, lábadoznak, és közben ellátják a háztartást – a párjuk pedig a tévé előtt ül. „Ezeknek a nőknek mindig ugyanazt szokták tanácsolni: adj időt magadnak, bele fogsz jönni, hogy gyerek mellett is jól menjen a háztartás. Nem értem, kinek hasznos ez; én adok egy jobb tanácsot: válj el a rohadéktól.”

Az asszony aztán kifejti, hogy szerinte tévhit, hogy a férfiak genetikailag lusták lennének, vagy születésüktől fogva analfabéták a háztartási munkákhoz és a gyerekneveléshez. Sőt, hozzáteszi, hogy igenis álljon a sarkára minden feleség, parancsolja haza a kocsmából az urát, és mondja meg, hogy nem jó parti ám az a férfi, aki mindent a párjára hagy. Hiszen rengeteg férfi képes beleállni abba, hogy szülő lett, és igenis kiveszi a részét a gyereknevelésből, sőt, a háztartásból is. Felhívja a nők figyelmét, hogy ne gyártsanak kifogásokat a férjeiknek: egyszerűen lusták, ennyiről és nem többről van szó.

A bejegyzést több, mint harminchatezren osztották meg, és jócskán akadtak olyan férfivélemények is, amik szerint Zawnnak igaza van. Hiszen nem azért akar feleséget, gyereket egy érett férfi, hogy maga is gyerekként éljen közöttük, és elvárja a maximális kiszolgálást, hanem, hogy együtt küzdjön a párjával. Ráadásul, tette hozzá sok férj és apa, a gyereknevelés nem lenne szabad, hogy derogáljon egy férfinak, hiszen pont olyan öröm látni a kicsi fejlődését, első lépéseit, mint egy anyának…

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?