Létrehozva: 2021.06.01.

Felkavar, de mégis vállalod: Ezért mész vissza mindig az exedhez

Szakítás, aztán jön az újra és újra felmelegített kapcsolat? Már neked is eleged van ebből a mintából? De miért mész vissza mégis mindig az exedhez?

A felmelegített kapcsolat az esetek többségében semmi újat, és főleg semmi jót nem hoz. Mégis sokan megtapasztalják, hogy nem elég egyszer szakítani. Nem kizárt, hogy veled is előfordult már ilyen, de talán nem tudod pontosan, hogy miért. Ötféle ok is lehetséges – máris mutatjuk, miért kötsz ki újra és újra a régi szerelmed ágyában akkor is, ha pontosan tudod, hogy ez a kapcsolat már nem működik.

Nem tudsz elszakadni az exedtől? Ennek többféle oka is lehet
Fotó: Pixabay.com

A régi boldogság morzsái...

Még élénken emlékszel a szép pillanatokra – az első randira, a nászútra -, és reméled, hogy a felmelegített kapcsolat majd újra visszahoz legalább egy-két ilyen pillanatot. A régi szerelemmel szeretnéd átélni az új kapcsolat minden gyomorremegős szépségét. És közben elgondolkodsz rajta, hogy talán mégsem olyan jó ötlet a szakítás, hiszen mindent meg lehet oldani – és azon is, hogy van-e reményed mással egyáltalán ilyen szép pillanatokat átélni. A kérdés csak az, hogy érnek-e annyit ezek a pillanatok, hogy mindent elölről kezdjetek. Persze van olyan eset, hogy igen – de ha nagyon nem működik a párkapcsolatotok, akkor inkább tarts ki a szakítás mellett.

Nem szereted feladni a dolgokat

Feladni nem jó – különösen, ha olyan fontos dologról van szó, mint egy párkapcsolat megmentése. Ráadásul mindenhol azt olvasni, hogy nem szabad feladni a fontos dolgokat, hogy a kapcsolatokon dolgozni kell, és meg kell javítani őket, ahelyett, hogy az első szóra eldobod. Ám azt tudnod kell, hogy ez csak akkor van így, ha mindketten hajlandóak vagytok erőfeszítéseket tenni a kapcsolat érdekében. Ha az erőfeszítéseid egyoldalúak, ha csak te küzdesz, hogy minden jobb legyen, akkor a feladás nem gyávaság, hanem az egyetlen lehetséges út. A kapcsolat páros játék, egyedül nem lehet rendbe hozni.

A szokás és a hagyomány hatalma

A megszokás is visszasodorhat a felmelegített kapcsolat látszólagos biztonságába. A hagyományok is arra intenek, hogy válni kudarc, a jó kapcsolatok pedig évtizedekig tartanak, a bukkanók után is mindig helyre lehet őket hozni. Gondold át, hogy a párodhoz és a kapcsolathoz ragaszkodsz-e ennyire, vagy egyszerűen nem tudsz kilépni a megszokásból. Vagy a hagyományokhoz ragaszkodó család neheztelne rád azért, mert te másik utat választasz és nem ragaszkodsz mindenáron egy végérvényesen tönkrement kapcsolathoz?

Inkább leragadsz egy rossz kapcsolatban, csak ne érezd a szakítás fájdalmát?
Fotó: Pixabay.com

A felmelegített kapcsolat kevésbé fáj, mint a szakítás

Minden változás fájdalmas, legyen szó akár egy egyszerű költözésről, akár egy munkahelyváltásról – akár egy szakításról. Épp ezért nehéz kitartani a döntés mellett. Sokan, amikor megérzik a szakítás fájdalmát, inkább gyorsan visszatáncolnak a felmelegített kapcsolat langymelegébe. Pedig a fájdalom elmúlik. Ám ha egy valóban rossz kapcsolatban csak húzod-halasztod a szakítást, az valóban kisebb fájdalommal jár, de a rossz érzés sokkal tovább tart, és a továbblépésre sincs esélyed.

Hiányozna a szex

Sokan csak azért táncolnak vissza mindig az exhez, mert jó vele az ágyban. Ezek azok a pillanatok, amikor az átmeneti gyengeség az exed ágyába sodor, és ott lelkiismeret-furdalással ébredsz. Sajnos a jó szex nem mindig jelent automatikusan jó kapcsolatot is. Az ideális az, ha minden terület stimmel – ha csak az egyik, akkor lehet, hogy nem jó partner mellett vagy.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

life.hu

Csillagjegyek, akik nem tudnak leállni: állandóan rágódnak

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

mindmegette.hu

Rejtett üzenetek a Katalin hercegné betegségét bejelentő videóban

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza