Létrehozva: 2021.01.23.

Érdemes a férjedre panaszkodnod a barátnőidnek?

Összevesztél a férjeddel, és máris felhívod a barátnődet, hogy kiereszd a gőzt? Vagy ő is panaszkodik a férjére, és rálicitálsz? Vajon mindez építi vagy rombolja a kapcsolatot?

Szerző Horváth Gabi

Először is, szögezzük le: az, hogy nem tudsz minden sérelmet magadban tartani, teljesen egészséges és normális. Valahol muszáj kiereszteni a gőzt, és kell, hogy legyenek olyan bizalmas barátaid, akiknek azt is elmondhatod, ha valami nincs rendben – sőt, ebben az esetben akár segítséget is várhatsz tőlük. De ha a mondanivalód jó része panasz, akkor a gondolataid jó része is panasz. Ez pedig nem sok jót ígér a kapcsolat szempontjából. Ráadásul, ha egy társaságban valaki elkezd panaszkodni, akkor az még több panaszt vonz. És persze az sem mindegy, hogy mit mesélsz el: ha egy kellemetlen epizódot osztasz meg másokkal, az nem ugyanaz, mintha a férjed ágybeli teljesítményét beszélnéd ki.

Fotó: Pixabay.com

Azt is érdemes figyelned, hogy ilyenkor milyen kifejezéseket használsz. Kulturáltan fogalmazod, vagy mindennek elmondod életed párját? Vajon a barátnőd jól érzi magát eközben? Ha pedig annyira rossz a helyzet, akkor lehet, hogy érdemesebb lenne szakemberhez fordulnod, például párterápiára mennetek.

Figyelj oda arra is, mi motivál a panaszkodásra. Ha tényleg tanácstalan vagy, és segítségre van szükséged, az teljesen rendben van. Ha viszont csak azt szeretnéd, hogy foglalkozzanak veled, azt máshogy is elérheted. Vagyis jobb, ha panaszkodás helyett inkább alaposan megnézed, mi a probléma. Ha a kapcsolatotok nem működik, akkor ezt az alapproblémát igyekezz megoldani. Ehhez persze jó eszköz lehet, ha beszélsz valakinek a gondjaidról, de ebben az esetben máris túlléptél a parttalan panaszkodáson. Ez már konkrét segítségkérés – és mint ilyen, hasznos és egészséges.

Fotó: Pixabay.com

Míg a panaszkodás csak arra jó, hogy a másik egy idő után azt javasolja, hogy lépj ki a kapcsolatból (hiszen mindig csak a te szemszögedből látta a dolgokat), a segítségkérés megnyitja az utat a megoldás felé. Természetesen nem mindegy, kinek panaszkodsz, és miről. Olyan barátot válassz, akiben feltétel nélkül megbízol, és aki mindkettőtöket, tehát a téged és a férjedet is jól ismer. Ő segíthet meglátni a dolgot egy másik nézőpontból is. Azt is gondold át alaposan, milyen információt adsz ki. A nagyon bizalmas dolgokról tényleg csak akkor mesélj, ha nincs más megoldás. Ám először inkább a házastársaddal próbáld tisztázni ezeket az ügyeket. hiszen ezek elsősorban rátok tartoznak. Ha viszont egyedül nem tudjátok megoldani a problémát, vagy a párod részéről semmiféle hajlandóságot nem érzel arra, hogy ő is tegyen a megoldásért, akkor mindenképp kérj segítséget – ha lehet, akkor ne csak a barátaidtól, hanem a témával foglalkozó szakembertől is.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

hirtv.hu

Háború Ukrajnában és Izraelben – Egyedül Ukrajna nem ítélte el az oroszországi vérengzést

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SZEX & MÁS

A busz mellett szexelt a buszsofőr: kilesték őket

SZEX & MÁS

Szerelmi teszt: harcos amazon vagy a kapcsolatodban? Most kiderül!

SZEX & MÁS

"Nem vagyok aranyásó" - 60 éves férfit vitt ágyba a 25 éves nő

SZEX & MÁS

Kilyukadt Júlia melle a sok simogatástól

SZEX & MÁS

"A pasim szexi lányokat követ az Instagramon! Mit tegyek?"

SZEX & MÁS

„Kötözz meg, és nevezz jó fiúnak: 7 év után végre bevallattam a barátnőmnek, hogy mit szeretek az ágyban, szakított velem”

SZEX & MÁS

Hány éves vagy? Kiderült, mennyit kellene szexelned, hogy egészséges maradj!

SZEX & MÁS

Mi köze a narancshéjnak a párkapcsolatodhoz: Íme, a TikTok kőkemény válasza