ÉLETMÓDI

Corgazmus: egyre több nő éli át az újfajta gyönyört

Nem csupán abban különleges, hogy egészen máshogy éli meg a nő, mint a megszokott orgazmust, de abban is, hogy váratlanul csap le. Sokan úgy vélik, hogy ritkaságszámba megy; de egy kutatás szerint valójában nagyon is gyakran átélik a nők, legfeljebb nem beszélnek róla.
  • Szerző:

Azzal minden férfi egyetért, hogy a női orgazmus ezerarcú; és nem csupán amiatt, hogy ahány nő, annyiféleképpen robbanhat a gyönyör. Hiszen egy és ugyanaz a nő is átélhet többféle orgazmust, és ehhez sokszor még csak egy érintésre sincs szükség. Ilyen különleges orgazmus például az, amelyik edzés közben csap le a nőre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

A corgazmus kifejezés a „core” és az „orgazmus” szavak összetételéből jön ki. Aki rendszeresen edz, tudja, hogy a deréktájon és a hason található izmokat szokás összesítve core-izomzatnak is nevezni. És bár többféle edzés közben csaphat le váratlanul a gyönyör, például futás vagy biciklizés közben, egy felmérés szerint mégiscsak leggyakrabban hasizomerősítés során jutnak spontán a csúcsra a nők.

Az Indiana-i Egyetem kutatásában részt vevő 370 nő 51.4 százaléka élt már át hasizom edzés közben orgazmust. Persze emellett akadtak, akik jógázás vagy súlyemelés közben, sőt akár egy tempós séta alatt jutottak a csúcsra, de a core-izmok edzése viszi a pálmát. Azt is elárulták a nők, hogy egyszerre erősebb és lágyabb a bizarr orgazmus, mint amit önkielégítés vagy szex közben élnek át.

Általában a corgazmus spontán csap le a nőkre, de vannak kísérletező kedvűek, akik képesek szándékosan előidézni. Hogy mi okozza a különleges gyönyört, arra tudományos magyarázat nincsen, egyelőre csak feltevéseik vannak a szexszakértőknek. Az egyik ilyen szerint edzés közben a megfáradt test egyfajta transzba kerül, az elme elcsitul, az érzékek kinyílnak – és a fizikai igénybevétel miatt valósággal robban a gyönyör. Egy másik elmélet szerint edzés közben az egyébként hajszolt és stresszes nők a nap során először kapcsolódnak a testükhöz, és ez orgazmust is okozhat. Abban azonban egyetértenek a szakértők, hogy bár jó érzés a corgazmus, nem helyettesítheti a valódi érintéseket és a valódi szexet; hiszen az orgazmus mellett az intimitásra is szükség van.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?