ÉLETMÓDI

8 egyértelmű jel, hogy tényleg megtaláltad a párod, akivel leélheted az egész életed

Vajon miből lehet rájönni, hogy az új szerelem nem csak egy fellángolás, ami ugyanilyen gyorsan véget is ér majd? Honnan derül ki, hogy erre a kapcsolatra hosszú távon is lehet majd számítani? Mutatjuk a jeleket.

1. Szerettek együtt lenni, de egymás nélkül is van életetek

A túlzott ragaszkodás nem jó jel. Egy korrekt, hosszú távú kapcsolatban az egymástól külön töltött idő teljesen normális, nem valamiféle hiba. Ilyenkor ugyanis a pár tagjai akkor is biztosnak érzik magukat a kapcsolatukban, ha a másik épp nincs ellenőrizhető, karnyújtásnyi távolságban.

Jó kapcsolat 01

Fotó: Pixabay.com

2. Adtok a másik véleményére

Mindegy, miről folyik épp a szó, képesek vagytok meghallgatni egymást, elgondolkodni a másik érvelésén, és megérteni a véleményét. És mindez kölcsönös, egyikőtök sem akarja, hogy folyamatosan igaza legyen.

3. Otthon érzitek magatokat a másik társaságában

Nem kell szerepet játszani, nem kell megfelelni, mindketten úgy vagytok jók, ahogy vagytok.

Jó kapcsolat 02

Fotó: Pixabay.com

4. Nem tagadod le a sebezhetőségedet

Ha nem kell szerepet játszani, akkor erőltetetten erősnek sem kell lenni. Nem kell letagadni a kudarcokat, a sebezhetőséget, a rossz napokat, hiszen így is elfogadjátok egymást.

5. Az sem baj, ha unatkoztok együtt

Nem kell mindig fantasztikusan szórakoznotok, az is jó, ha egyszerűen csak együtt vagytok, és nem csináltok semmit. Vagy olyan mindennapi tevékenységeket végeztek, mint a bevásárlás vagy a takarítás.

6. A vitáitok is korrektek

A legjobb kapcsolat sem lehet konfliktusmentes, de ha vitáztok, akkor ezt nem vádaskodva teszitek, hanem úgy, hogy meghallgatjátok a másikat is, és készek vagytok kompromisszumra jutni.

Jó kapcsolat 03

Fotó: Pixabay.com

7. Nem csak akkor vagytok gyengédek, ha épp szexelni akartok

A mindennapi öleléseknek, csókoknak nagyobb a jelentősége, mint hinnéd. Ha nem csak akkor kerül rájuk sor, amikor a szex a következő lépés, az önmagában is sokat jelent.

8. Az egész kapcsolat könnyed

Bár a jó kapcsolatért dolgozni kell, a hosszú távú kapcsolat általában az, amelyiken nem kell sokat görcsölni. Pont azért, mert nem megfelelni akartok, hanem egyszerűen felépíteni a hosszú távon is működőképes mindennapokat.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?