ÉLETMÓDI

Sokkoló hőség: ez a meglepő trükk segít a túlélésben

A hőségriasztás szinte a semmiből tört elő. Mutatjuk, milyen trükköt vess be!
  • Szerző: Ripost

Nem is olyan régen még a kabátokért nyúltunk, most pedig nyakunkba szakadt a tikkasztó hőség. Ugyan örülünk a jó időnek, a szervezetet viszont megviseli a hirtelen jött váltás.

Három olyan tippet mutatunk, mely segít abban, hogy kellemesebben érezd magad a bőrödben.

1. Védd magad a foltoktól

A hőség egyik legkellemetlenebb velejárója az izzadtságfolt, mely a ruhák hónalját csúfítja el. Pedig a megoldás pofonegyszerű. Kapj elő egy tisztasági betétet, és ragaszd pólód varrásához. Felfogja a nedvességet, szárazon tart és sokkal komfortosabban fogod érezni magad.

Mutatjuk tovább! LAPOZZ!


2. Forró tea a jégkockák helyett

Bár első gondolatunk a nagy melegben az, hogy valami hűvös étel vagy ital után nyúljunk, mégis nagyot segítünk a szervezetünknek, ha meleg teát iszunk. Ez ugyanis segíti a hő leadását, így könnyebben alkalmazkodik a testünk a meleghez.

Mégis valami hidegebbre vágynál? LAPOZZ!


3. Jégkockák a táskába

Ha otthon vagy, és akkor tikkaszt a hőség, akkor tedd be csuklód a csap hideg vize alá: igazi megváltás, ha az itt található területet lehűtöd, hiszen egész testedre kihat. Utazás közben sem kell viszont lemondanod erről! Tegyél egy műanyag flakonba jégkockákat (vagy fagyassz meg egy vízzel feltöltött fél literes flakont), ezt szorítsd csuklóhoz vagy tarkódhoz, hogy enyhet adjon a közlekedés alatt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?