OTTHONKA

Világszenzáció: Õrület, mit készített sárgabarackjából a magyar háziasszony

Javában zajlik a betakarítás, de a barack-dömping lassan lecseng. Zárásképpen még egy olyan trükköt kaptak a háziasszonyok Boros Valitól, amiért biztos sokan lesznek hálásak!
  • Szerző: Ripost

Megszokhattuk már, hogy a szabolcsi csodaháziasszony, Boros Valika konyhájából mindig kikerül valami különlegesség – de amit legutóbb közzétett Facebook oldalán, azon még a rutinos háziasszonyok is elámultak. Annak rendje és módja szerint Valika is elkészítette a baracklekvárt, de mellé került a kamrapolcra egy nagy adag sárgabarack-por is.

Valika édességek díszítésére szokta használni a különleges port, és azt írta, hogy pofonegyszerű az elkészítése. A lekvár után a présben maradt sárgabarackot aszalótálcára tette, teljesen kiszárította, majd porrá őrölte. De a gyümölcslé készítéskor kimaradó préselvény is alkalmas ugyanerre.

Így a korábban kidobott, de nagyon értékes gyümölcsmaradékot fel lehet használni. Nem megy pocsékba semmi!

A sárgabarackpor egyébként látványra is igen gusztusos.

Valika azt javasolta azoknak a háziasszonyoknak, akiknek nincs aszalógépük, hogy turmixolják le a barackot, csepegtessék le egy szűrőn, és amikor már alig van benne nedvesség, lehet szárítani. Ez a hagyományos sütőben is meg lehet tenni, ötven fokon, csak ki kell támasztani a sütőajtót egy fakanállal. A hozzászólók nagyon hálásak voltak a receptért, hiszen a gyümölcsport szinte aranyárban lehet boltban megvenni…

És ezeket olvastad már?