OTTHONKA

Soha többé nem robban a tornacipő-bűzbomba, itt a mentőötlet

Van egy nagyon rossz tulajdonsága az edzőcipőnek: ha több hónapig használja az ember, egyszer csak megérik, onnantól kezdve pedig elképesztő bûzt áraszt magából. Egy idő után a mosás se használ. Most viszont tuti módszert mutatunk ellene.
  • Szerző: Ripost

A szagtalanítás titkos fegyvere nem más, mint a kézfertőtlenítő zselé. Igen, az az apró tubus, amit a táskádban tartasz arra az esetre, ha nem tudnál kezet mosni. Egyszerűen kenj rá egy borsónyi adagot belőle a cipő belső felére, és hagyd, hogy éjszaka a zselé eltüntesse a szagot okozó baktériumokat.

Természetesen ezzel nem úszod meg, hogy időnként szappanos vízzel kimosd a tornacipődet, de két felvétel között a fertőtlenítős trükk is segít. A lábad rendszeres tisztításáról, és a természetes anyagú zokniról se feledkezz meg. És ne töröld le a kézfertőtlenítőt, inkább hagyd teljesen megszáradni a cipőd belsején, hogy legyen ideje minden baktériumot eltüntetni.

Mivel a zselé alkoholt tartalmaz, először a biztonság kedvéért próbáld ki a tornacipő egy nem feltűnő részén, hogy lásd, bírja-e az anyag a zselés tisztítást – nehogy folt maradjon rajta az alkoholtól. Ha nem szereted a kézfertőtlenítőket, egy vattapamacsra cseppents háztartási alkoholt (vagy végszükség esetén egy kis vodkát), és azzal töröld át a cipő belső talprészét.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?