OTTHONKA

Önts ecetet a kertedbe! Elámulsz a látványos hatástól!

Ez a trükk pofonegyszerû, és mégis zseniálisan mûködik! Itt az idő, hogy te is kipróbáld.
  • Szerző: Ripost

Napok óta küzdünk a borús, esős idővel, ami nemcsak a hangulatunkon hagy nyomot, hanem bizony a kertben is. Ez az időjárás ugyanis egyenesen Kánaán a gyomoknak, és sokan tapasztalhatjuk, hogy a gaz egyre nagyobb területet hódít.

Van viszont rá olcsó és könnyű megoldás, főleg akkor, ha ügyesen használod! Ez pedig nem más, mint az ecet!

Az ecet savassága egyszerűen elpusztítja a nem kívánatos növényt. A gyomok föld feletti részét elszárítja, ez pedig tulajdonképpen megsemmisíti és eltünteti az ápolt és szép virágok, tuják közül. Amire viszont fontos figyelned: úgy használd, hogy ne kerüljön értékes és megtartandó növényekre, hiszen azokra is ugyanilyen pusztítóan hat! Locsold célzottan, és a hatás tökéletes lesz!

Van még egyéb módszer is, ami könnyű, olcsó és hatásos! LAPOZZ!


Nem kell megelégedned az ecettel, főleg akkor, ha nincs éppen kéznél. Itt van még néhány hasznos módszer a gyomok ellen.

1. Forró víz

Tökéletes, azonnali hatást érhetsz el vele. Még eredményesebb, ha 1 liter forró vízhez adsz 1 evőkanál sót is! Ezzel locsold meg a gyomot, és szuperül elpusztítja, főleg a fiatal hajtásokat.

2. Kukoricadara

Szórj a gyomok tövébe belőle. ugyanis organikus gyomirtóként viselkedik, így megfékezi azok terjedését és szaporodását.

3. Szódabikarbóna

Igazán olcsó és hatásos. És nem csak a takarításban vehetjük nagy hasznát, hanem a gyomok ellen is. Szórj belőle az elpusztítandó növényre és annak tövébe is - figyelj rá, hogy szép virágaidra ne kerüljön belőle!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?