RETRO RÁDIÓ

Mostantól nem kín a cseresznyemagozás, elképesztő ötlet

Mostantól nem kín a cseresznyemagozás, elképesztő ötlet
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2018. 06. 07. 20:00

Végre itt a cseresznye, gyerekek és felnõttek kedvence! A legfinomabb persze nyersen, magában, de a cseresznyés lepény is régen várt édesség. Megsütni nem probléma, igazán öröm. Na de a gyümölcs kimagozása! Csak az ne tartana olyan gyötrelmesen sokáig! Íme egy új módszer!

Reggelire eszel egy tál cseresznyét? Nem probléma a bekapott szemeket a fogaiddal kimagozni, a magot kiköpni.

Ám ha például cseresznyés lepényt szeretnél sütni, akkor igen nagy mennyiségben kell megtisztítani a gyümölcsöt. Számos eszközt ki lehet próbálni segítségképpen ehhez az időrabló művelethez. Az utolsó ötlettel ellenben csomó időt megspórolsz.

Magozó

Ez a leggyorsabb módja a cseresznye és a meggy egyenkénti magozásának.

Kiskés

Van, aki akkurátusan félbevágja a cseresznyét, és kiszabadítja a magját.

Nos, ez tart legtovább, - igaz, gyönyörű lesz.

Fa evőpálcika vagy szívószál

Távolítsd el a gyümölcs szárát. A helyén lévő lyukon hatolj be a gyümölcs húsába. Amikor rátalálsz a magra, egy határozott mozdulattal nyomd ki a másik oldalon.

Nagy konyhakés

Fektesd a cseresznyét a vágódeszkára. A konyhakés lapját helyezd rá. Ököllel vágj rá egy kicsit a kés tetejére. Ettől a gyümölcs bőre megreped, húsa szétnyílik, könnyedén eltávolíthatod a magot. Ezt a megoldást akkor válaszd, ha nem baj, ha a cseresznye nem marad tökéletesen ép.

A leggyorsabb módszer

Ez is az előző, préselős módszer elvén működik, csak sokkal hatékonyabban.

Azért a legtutibb, mert a gyümölcs felnyitása nem egyenként történik.

Márpedig ez a leghosszabban tartó munkafázis. Ezt a módszert is inkább süteménybe való töltelék előkészítéséhez ajánljuk.

Mi kell hozzá?

  • egy nagy vágódeszka
  • sütőpapír
  • fa-klopfoló (vagy más, nehezebb, lapos véggel rendelkező tárgy)
  • Így csináld:

    1. Helyezz két marék megmosott cseresznyét a vágódeszka közepére.

    2. Takard le egy sütőpapír lappal.

    3. A klopfoló sima végével (ne a szegecsessel) gyengéden ütögesd meg a bogyókat a papíron keresztül. (Nem fröccsen szanaszét a vörös lé, tiszta marad a konyha).

    4. Eltávolítva a papírt ott találod az összes gyümölcsöt kissé szétnyílva. Innentől már gyerekjáték a magok kiemelése.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.