OTTHONKA

Kiderült végre, mitől lesz gyönyörű sárga a tyúkhúsleves

Mindenki tud tyúkhúslevest főzni. De mi a titka a legfinomabb nagyi féle verziónak? Mitől ragyog a levese? Most megtudhatod.
címkék:

Szeretnél isteni ízű levest főzni ebédre? A hétvégén kihagyhatatlan egy nagy tányér húsleves. Ha az alábbi apró trükkökre odafigyelsz, tökéletes lesz az asztalon a tyúkhúsleves!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

  • az alapanyagokat szerezd be a piacon, vagy a kertből
  • adj időt, a főzésnek, ne kapkodj
  • a lehető legmegbízhatóbb helyről szerezd be hozzá a húst, ha lehet háztáji vágásból

Így lesz szép sárga a leves

A szép sárga szín titka a lassú, gyöngyöző főzésmód. Így lesz idő rá, hogy kioldódjanak az ízek, a színek. Nagyanyáink azért titokban fokozták ezt az arany hatást: akinek telt rá, az sáfrányt, a szerényebb háztartásokban annak olcsóbb változatát, a kurkumát vetették be ehhez. Van, aki a vöröshagymát főzi bele héjastól. (Persze a legkülső héj nélkül).

De mitől lesz olyan átlátszóan tiszta?

  1. Megint csak a szép, csendes, órákig tartó főzést kell elsőként kiemelni.
  2. A húst nagyon alaposan mosd meg. A hártyákat szedd le.
  3. A húst hideg vízben tedd föl főzni. Kicsi lángon, épp, hogy csak gyöngyözzön. Nagyi a fával táplált tűzhely legszélére tette. Ott még csak véletlenül se kezdett el hangosan rotyogni a húsleves.
  4. A hús főzés közben habot ereszt. Ezt türelmesen merd le, amíg csak látod rajta.
  5. Ne zavard meg a levest! Ne piszkáld, ne kavargasd. Ha már puhul a hús, a zöldség, esetleg leválhat egy-egy darabka belőle, és az zavarossá teheti a levest.
  6. Ha a leves elkészült, hagyd egy kicsit pihenni, leülepedni. Így szűréskor kevesebb dolgod lesz.

Jó étvágyat !

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A klasszikus linzer titka
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?