OTTHONKA

Így spórolhatunk súlyos ezreket a mosáson

Elkerülhetetlen része a háztartási feladatoknak, és sokszor hatalmasat dob a számlákon. Rengetegen nincsenek tisztában vele, hogyan lehet pénztárcakímélőbbé tenni, pedig valójában csak néhány nagyon egyszerű trükköt kell bevetni.
címkék:
  • Szerző:

Sokan nem szívesen váltanak mosószert, pedig érdemes elgondolkodni rajta. Azt mindenki tudja, hogy nagyobb kiszerelésben sokkal olcsóbb lehet; de arra figyelni kell, mit írnak a boltban egységárként, ugyanis a kereskedők szeretnek ezzel trükközni. Az biztos, hogy nem érdemes extra folteltávolító, drágább mosószert venni, ugyanis a legtöbb ruhát elég csak felfrissíteni, így az is elegendő, ha a olcsóbb mosószer mellett tartunk egy extrát is, a komolyabb szennyeződésekhez. Ezzel a mosószerköltség egyharmadát is megspórolhatjuk. Ha fele-fele arányban szódát keverünk a mosóporhoz, újabb 25 százalékkal csökkenthetjük a költségeket.

Mosógép 01

Fotó: Pixabay.com

 

Vízlágyító – ne dőljünk be a reklámoknak!

Használata éves szinten 5-10 ezer forint pluszköltséget jelent. Csakhogy: vízlágyító a mosószerekben is található, ráadásul az alacsonyabb hőfokú mosásnál nem csapódik ki olyan nagy mennyiségű kő sem, mint 60 és 90 fokon. A víz keménységi foka tájegységenként eltérő, ezért érdemes az illetékes vízműveknél érdeklődni, mennyire kemény nálunk a víz.

 

Öblítő helyett

Mindenkinek van kedvenc illata, és nehezen mondana le róla. Mégis, éves szinten egy átlagos család 5000 forintot meg tudna spórolni, ha öt százalékra hígított háztartási ecetre és pár csepp százszázalékos illóolaj kombinációjára cseréli az öblítőjét. Ezzel a módszerrel ugyanolyan puhává és illatossá tehetők a ruhák.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?