Létrehozva: 2016.01.09.

Így mentsd meg 2 perc alatt a házasságodat!

A szürke hétköznapok egy idõ után fölébe kerekednek a szerelemnek, egyre több a gond és a vita. És régen rossz, ha a veszekedésekben le akarod gyõzni párodat... Jobb ötletünk van! Megmutatjuk, hogyan hozd helyre a félresiklott házasságot pár perc alatt.

 A szerelem sajnos mulandó és ha nem vigyázol, egy idő után már csak a problémák maradnak a kapcsolatban. Ha pedig a bajokért folyton társadat hibáztatod, tényleg nagy a baj. De gondolod, hogy véletlenül habarodtatok egymásba? Biztos, hogy nem! Adj magatoknak esélyt! Igenis újraéleszthető a régi tűz, mutatjuk hogyan.

Ne a hibákat keresd!

A házasság nem fenékig tejfel. Ez azonban, mikor az oltár előtt álltok csodaszép ruhában, nem jut az eszedbe. Erre az idő tanít majd meg. Egy párkapcsolat sem mentes a buktatóktól. Neked csak annyi a dolgod, hogy ne a negatív, hanem a pozitív dolgokra koncentrálj.

A tudósok szerint ugyanis a hosszú házasság titka pont ebben rejlik.

Tipp: Ne gurulj be, ha a párod nem mosta el maga után a piszkos edényeket, csak betette őket a mosogatóba. Gondolj arra, hogy ezt nem lustaságból tette, hiszen ha ráér és éppen nem rohan a munkába, akkor nem mulasztja el a kötelességeit. Figyelj arra is, hogy a másik mennyi mindent megtesz érted, amit te nem értékelsz igazán. Keresd a pozitivitást minden mozdulatában.   

Tanulj meg csókolni!

Attól, hogy állandó a partnered, még nem kell leszokni a romantikáról vagy épp a csókokról. A házasságok nagy részében a párok háttérbe szorítják az érzelmeiket. Az indok egyszerű, nincs rá idejük. Az arizonai egyetem kutatói épp arra ösztönzik a házastársakat, hogy legalább naponta egyszer csókolják meg egymást. Ez pedig nem a szájra puszit takarja, hanem egy igazi bensőséges csókot. Ez ugyanis boldogsághormonokat szabadít fel a testben, így a felek megelőzhetik a stresszt.

Tipp: Próbáld ki, hogy egy hétig minden nap megöleled és közben megcsókolod a másikat. Érezheted majd, hogy a dühöd elszáll ezzel az aprócska, de csodatévő mozdulattal. A hosszú házasságot alapozod meg, ezzel a kellemes figyelmességgel.  

Ünnepelj!

Az egyik legjobb dolog a házasságban, hogy nemcsak a bánatod, de az örömöd is meg tudod osztani valakivel. Erről azonban sokan elfelejtkeznek, hiszen  csak a problémákra fókuszálnak. Ha pozitív dolog történik a pároddal, ne hagyd figyelmen kívül. Ülj le, hallgasd végig és örülj együtt vele. Ha csak a saját gondjaidat szajkózod, csalódottá teheted.

Tipp: Mindegy, milyen téren értek el sikereket, merjétek megünnepelni. Bontsatok fel egy üveg bort, menjetek el vacsorázni. Ezzel nemcsak tradíciót teremtetek a házasságban, de még közelebb is kerültök egymáshoz. Hiszen a jóban-rosszban nem csak a rosszról szól. Éljétek meg a jót is.

Légy hálás!

A legtöbb ember elfelejti, milyen bűvös hatást fejt ki, ha kifejezed a háládat. Ne félj kimutatni az érzéseidet, hiszen ha a rosszat fel tudod róni a másiknak, meg tudod tenni ezt a jóval is.

Tipp: Lehet, hogy önként, de lehet csak kérésre tesz meg a párod dolgokat. A kiváltó ok mindegy, a legfontosabb, hogy minden pozitív lépésért légy hálás. Nem kell sok hozzá, csak menj és öleld át. Egy odasúgott köszönöm is óriási jelentőségű a házasságban. Ha sokat alkalmazod, láthatod, hogy  a társad egyre többet segít. Ezt pedig a szavak erejével érheted el.

Mindig örüljetek egymásnak!

Butaságnak tűnhet, pedig az évek múlásával egyre kevésbé fejezitek ki azt, hogy örültök a másik jelenlétének. A házaspárok többsége feleslegesnek tartja ezt kimutatni, hiszen úgyis minden napjukat együtt töltik.

Tipp: Ha csak a munka idejére szakadtok el egymástól és tudjátok, hogy délután újra találkozni fogtok, akkor is legyen a viszontlátás bensőséges. Öleljétek meg egymást úgy, mintha egy hete nem találkoztatok volna. Erre a pár percre hagyjátok magatok mögött a munkahelyi gondokat, csak egymásra figyeljetek. Egy mosolynak és egy csóknak varázsereje van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító fotó Azahriah menedzseréről, aki a napokban meghalt, egy újabb zenész búcsúzik - kép

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

origo.hu

Ezt még nem láthattad tőle! Till Attila többször elsírta magát

mindmegette.hu

Íme a tavasz legfinomabb étele: egyszerű és olcsó alapanyagokból készül a zöldséges lasagne

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat