OTTHONKA

Önts ecetet a vécébe, döbbenetes lesz a hatás

A lakás legkisebb helyisége méltán érdemel nagy odafigyelést. Ha ugyanis itt-ott maszatos, vagy épp a levegője kellemetlen, az bizony a tulajdonost minősíti. A tisztaság eléréséhez azonban nem kellenek drága vegyszerek, mutatunk is egy olcsó, de nagyon hatékony trükköt.
  • Szerző:

A fürdőszobában több helyen is gondot okoz a vízkő, a foltos csap, a fénytelen mosdókagyló, a vízköves kád pedig nem a legszebb látvány. De a mindennapi mosdótakarításhoz ne vegyél drága vegyszereket! Elég, ha a nagyi jól bevált, filléres csodaszerét használod: jöhet az ecet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Használata egyszerű: önts egy kevés ecetet egy szivacsra, és azzal dörzsöld át a felületeket. Az ecetes átmosást elvégezheted a csempén, kádon vagy a zuhanyzón is.

Ha a vécékagyló lett vízköves, ott is nyugodtan vesd be az ecetet, hiszen a kezeléssel a dugulásokat is megelőzheted.

Fotó: Fotó: Dombóvári Kíra

Makacs lerakódás esetén késő este önts egy fél liter ecetet a lefolyóba, az reggelre lerobbantja a vízkövet!

A kádon vagy a mosdókagylón éktelenkedő, makacs vízkövet a következő masszával távolíthatod el: keverj össze ecetet sütőporral, és ezzel kend át a felületet. Hagyd hatni fél órán keresztül, majd súrold át egy nedves szivaccsal, és kész is.

Fotó: fotó: Ripost

A padló felmosásához is érdemes a vízbe egy kevés ecetet beleönteni a fertőtlenítő hatása miatt, de ecetes vízzel a fürdőszobatükröt is csíkmentesen ragyogóvá teheted!

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kívül roppanós, belül puha habcsók
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?