ÚTISÚGÓ

Nyárra ismét teltházas hazai turizmusra számítanak

A szállodák már készülnek az újranyitásra. Hasznos információkat tudhattunk meg a turizmusról, a szállodák üzemeltetéséről, a belföldi szálláshelyek aktuális helyzetéről, a covid hatásról a hazai turizmus egyik ismert szakemberétől.
címkék:

 

Forrás: ÚtiSúgó

Tavaly nyáron dübörögtek a hazai szálláshelyek

Tavaly júniusban berobbant a turizmus, majd hónapokig dübörgött, végül nagyon jó nyarat zártunk – mondta Klemm Balázs, a Hotel & More Group tulajdonosa. Olyan kiemelkedő forgalmú nyár volt, mely a 2019-es évet is felülmúlta sok helyen. Szeptember elején azonban már csökkent a forgalom, olyan helyeken is, ahova egész évben érkeznek turisták, ilyen például a külföldi vendégek által is látogatott Hévíz és a Balaton-part. Novemberben nem hirdettünk üzemszünetet, szállodáink továbbra is oktatási, üzleti és gazdasági céllal érkező vendégeket fogadnak. Azért, hogy a személyzetünket mozgásban tartsuk, éltünk a bérkedvezménnyel is, ami eredményeképpen minimális forgalommal, de üzemelnek a szállodáink. Elsődleges szempontunk a munkavállalóink megtartása volt, hiszen készülünk az újranyitásra. Ennek elengedhetetlen feltétele az, hogy képzett, tapasztalattal és helyismerettel rendelkező munkatársakkal tudjuk a vendégeket nagyobb létszámban újra fogadni. Az elmúlt hónapokban 5-6%-os vendégforgalmunk realizálódott, néhány hotelünkben pedig 10%-ot is tudtunk generálni. Ez annak volt köszönhető, hogy sok nagyobb vidéki városban üzemszünetet hirdettek a környező szállodák, így a mi szállodáinkba jelentkeztek be a vendégek.

A Hotel&More és más szállodák idei nyári akcióit megtalálod itt: https://www.utisugo.hu/nyar-nyaralas-vakacio

Fejlesztés és felújítás a köztes időben

Értelemszerűen minden vendégnek fertőtleníteni kell a kezét, amikor megérkezik a szállodába, a maszk használata pedig természetesen mindenhol kötelező. Ezt az időszakot felhasználtuk arra is, hogy újításokat hozzunk létre, arculatot váltunk, ez a modern, letisztult formavilág bármilyen grafikus környezetben, online és offline térben egyaránt jól használható. A saját fejlesztésű mobil applikációnk is már 90%-os készültségű, ami révén közvetlen kapcsolatot tudunk tartani a vendégeinkkel. A hoteljeinkben pedig különböző felújítási munkálatok zajlottak a közelmúltban, és még zajlanak is néhány helyen. Természetesen minden szobát és közösségi helyiséget kifestettünk, a gépészeti elemek karbantartása és felújítása is megtörtént. Ahol wellness részleggel is rendelkezünk, ott leengedtük a vizet, kijavítottuk az esetleges szerkezeti hibákat, és szükség esetén a gépészeti szerkezeteket is felújítottuk – tette hozzá a szakember.

Idén a belföldi turizmus lesz a nyerő

Azt látom, hogy vidéken be fog robbanni ismét a turizmus, működni fog, hiszen a külföldi utazások csak korlátozott számban vehetőek igénybe. Azt gondolom, hogy az emberek tartanak a vírustól, és amíg a teljes átoltottság nem történik meg, addig a belföldi nyaralást részesítik előnyben. A vidéki turizmus ezért mindenképpen hasonlóan jól fog alakulni, mint ahogy alakult 2020 júniusától egészen 2020 októberéig

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?