ÉLETMÓDI

Nagyot álmodott a vidéki hentesmester: őrület, mit talált ki!

A szorgalmas német pasas már a negyedik generációs örökösként viszi a hentesüzletet falujában. Úgy érezte, többet is ki lehet hozni a sertés- és marhahúsból, ezért gondolt egy nagyot…
címkék:
  • Szerző: D.K.

Claus Böbel egy mindössze 400 lelket számláló német faluban, Rittersbachban él családjával. Övé a Meztgerei Böbel hentesüzlet, ahová nemcsak a szomszédos településekről, de messzebbről is sokan jönnek vásárolni.

Fotó: AFP

Hentesünk úgy érezte, van még benne kihasználatlan szufla, és fejébe vette, hogy nyit egy vidéki fogadót, kimondottan húszabálóknak, hogy még jobban pörögjön az üzlet. Sokak megdöbbenésére álmát meg is valósította, így nyílt meg a BB&BB, azaz Böbel Bratwurst Bed & Breakfast hotel.

Fotó: AFP

Vegánok, kíméljetek!

A hagyományos német stílusban megépített szálláshely praktikusan a család kolbászozójának közvetlen szomszédságában található. Kívülről kedves vidéki panziónak tűnik, extrák nélkül. Ám ahogy a vendég belép a bejárati ajtón, rögtön tudhatja, hogy nem akárhová érkezett.

Fotó: AFP

A BB&BB ugyanis minden, de tényleg minden a kolbászról szól, még a szállás szlogenje is így hangzik: „Tölts el egy éjszakát a kolbászos ég alatt!” Úgy tűnik, egyáltalán nem vegetáriánus vendégkörre számítanak.

Malackodni nem tilos

A kolbászhotelben összesen 7 vendégszoba található. A szobák belső terét a franciaágy uralja, melynek fejtámláját fölkasírozott sertések díszítik, talán jelzésképpen, hogy malackodni itt nem tilos.

Fotó: AFP

A tapétán különféle húskészítmények jelennek meg, így elalvás előtt, vagy éppen ébredés után rögtön össze lehet rakni fejben a reggelit. Csábító sült kolbászok, zsíros szalonnák, disznósajtszeletek, töpörtyűk, virslik kelletik magukat a falról, az embernek még pizsamában összeszalad a nyál a szájában. Mire összekapja magát reggelihez, egész biztosan korog a gyomra…

 

Irány a kolbászműhely!

A Böbel hotel fő attrakciója mindenképpen a kolbászbisztró, ahol végig lehet kóstolni a ház összes specialitását: kolbászaik közt van például tökmagos, sajtos, kávés, mogyorós is, sőt csokoládés is, hogy csak a legérdekesebbeket említsük.

Fotó: AFP

Nem meglepő, hogy az étterem kínálatában csupa kolbászos fogás található, de akinek még vacsora után is kedve támadna csemegézni, az megteheti ezt a kolbászbárban. Egy szép, Covid-mentes időszakban mi is letolnánk itt sör-virsliből néhány kört…

 

 

 

 

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?