ÉLETMÓDI

Ezek a legbiztosabb jelei egy mérgező barátságnak

Lehet, hogy a legjobb barátnőd csak kihasznál téged? Ha csak egy csipet bizonytalanság van benned, ezekre a jelekre érdemes figyelned; könnyen lehet, hogy már csak te teszel energiát a kapcsolatba!
  • Szerző:

A mérgező barátság nehezen felismerhető, főleg, ha már hosszú évek óta tart a kapcsolat. Való igaz, hogy tökéletes barátság nincsen, hiszen mindenki követ el hibákat, így a konfliktusok természetes részei egy jó kapcsolatnak. Ám, ha egy barátnőddel kapcsolatban rossz érzéseid vannak, annak oka van, és érdemes utánajárni, mi lehet a háttérben. A mérgező barátság, akárcsak egy rossz párkapcsolat, tönkreteheti az önbizalmadat, rosszkedvűvé és energiátlanná tehet. Nehezen felismerhető, hiszen mindenki szeretne kötődni, és akit a bizalmadba fogadtál, arról nehéz elhinni, hogy valójában csak kihasznál. Pszichológusok csokorba szedték, mik a legbiztosabb jelei, ha egy barátság már többet árt, mint használ, mutatjuk!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pexels.com

1. Folyton csak adsz

via GIPHY

A barátod mindig krízisben van, meg kell vigasztalnod, ha a párjával össszevesznek, ha anyagi problémái vannak – de cserébe, ha neked adódik problémád, nem hallgat meg, látványosan unatkozik, és gyorsan magára tereli a beszélgetést. A szakértő szerint nem érdemes egyből megszakítani a kapcsolatot, hiszen, ha egy barát nagyon rossz élethelyzetben van, könnyen beszűkülhet a saját problémáira; ilyenkor érdemes figyelmeztetni, hogy elhanyagol téged. Ha erre nem változik semmi, és továbbra is mindig csak adsz, de vissza nem kapsz semmit, akkor érdemes fontolóra venni, vajon szükséged van-e az illetőre az életedben.

2. Rendszeresen pofára ejt

via GIPHY

Van, aki képtelen az időkorlátokat betartani, és mindenhonnan elkésik; ám ha egy barátnőd túlságosan sűrűn mondja le utolsó pillanatban a találkozóitokat, vagy fel sem bukkan a megbeszélt időben és helyen, akkor az arról árulkodik, hogy csak használ téged.

3. Feszült vagy a társaságában

via GIPHY

Ha idegessé válsz, amikor az illetővel beszélgetsz, kevesebbnek érzed magad a társaságában, akkor figyelj oda, hogyan kommunikál. Lehet, hogy rejtett módon lekicsinyel téged, például, amikor egy eredményedről mesélsz, nem mutat érdeklődést, sőt,hosszan ecseteli, mások hogyan csinálják jobban. Figyeld a tested jelzéseit: méregző ember társaságában ugyanis szorongóvá válhatsz, felkavarodhat a gyomrod és megmagyarázhatatlan fejfájásod lehet; ami mind azt jelzi, hogy ez bizony egy mérgező barátság.

4. Kibeszél a hátad mögött

via GIPHY

Ha meg akarod tudni, hogy valaki pletykál-e rólad, annak az egyik legtutibb módja, hogy figyeld, más, közös barátotokról miket mond. Ha másokról, akik a bizalmukba fogadták, rosszindulatúan nyilvánul meg, akkor jó eséllyel rólad is. Persze az is lehet, hogy visszahallasz valamit, amit ő mondott rólad. A jó barátok megőrzik a titkaidat, és nem kell félned attól, hogy mit mesélhetsz el nekik, és mit nem.

5. Egyfolytában versenyez veled

via GIPHY

Egy kis egészséges versengés minden barátságba belefér, de, ha mindenre, amit csinálsz, tud egy jobb módszert, és ezt az orrod alá is dörgöli, akkor ideje elgondolkodnod. Vannak ugyanis olyan barátok, akik a saját bizonytalanságukat a környezetükre vetítik ki, és a végére azt veszed észre, hogy még egy olyan hétköznapi dolgot, mint a takarítás, is jobban csinál nálad. Ám hiába tudod, hogy milyen lelki probléma van a dolog hátterében, attól még nem fáj kevésbé; érdemes figyelmeztetni, hogy ezzel árt neked.

6. Nem lehet vele megbeszélni a problémákat

via GIPHY

Ha észreveszed, hogy bánt téged, és szóvá teszed neki, addig csűri-csavarja a beszélgetést, hogy a végén te jössz ki rosszul. Például közli veled, hogy túl érzékeny vagy, esetleg minden viccet magadra veszel, vagy képtelen vagy megérteni, hogy ő nehéz időszakon megy át. Ha valakivel nem lehet megbeszélni a problémákat, a kapcsolat sehova nem fog fejlődni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?