MEDICINA

Mutatjuk, mi az amit soha nem szabad megenni éhgyomorra!

A következő ételek könnyen puffadást, savasságot vagy irritációt okozhatnak az üres gyomorba kerülve.
címkék:
  • Szerző:

A reggeli kiemelten fontos étkezés, ám vannak dolgok, amiket nem érdemes éhgyomorra fogyasztanunk, mert csak ártunk magunknak.

Paradicsom
A paradicsom tele van vitaminokkal és tápanyagokkal, tehát kifejezetten jótékony hatású. Éhgyomorra viszont kerülni kell, mert a benne található nagy mennyiségű csersav erősen savasít, és ez gyomorproblémákhoz vezethet. Persze más a helyzet, ha nem magában és mértékkel fogyasztjuk reggelire.

Sun dried tomatoes with garlic and olive oil in a jar on dark background

Szénsavas italok
A cukrozott szénsavas italok egyébként sem egészségesek, éhgyomorra pedig pláne nem. Ilyenkor szénsavas vizet sem ajánlott fogyasztani, mert irritálja a nyelőcsövet és a gyomrot, emellett pedig savasít is.

Péksütemény
A croissant és a többi édes péksütemény népszerű reggelinek számít, pedig a sok élesztő könnyen irritálhatja a gyomrot, ráadásul a magas cukortartalom hirtelen nagyon megemeli a vércukorszintet, ami az egész szervezetünkre nézve káros. Ezért kerülendő a többi édesség is éhgyomorra.

Fűszeres ételek
A fűszeres ételek könnyen irritálhatják a gyomrot és puffadást, valamint emésztési zavarokat is okozhatnak, ez a kockázat még magasabb, ha éhgyomorra fogyasztjuk őket. Tehát tiltólistás például a fokhagyma, a chili és a gyömbér is.

Joghurt
A joghurt tele van tejsavbaktériumokkal, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Azonban, ha az üres gyomorba jutnak, az csak túl sok gyomorsavhoz vezet. Tehát semmiképpen se fogyasszuk önmagában reggelire, sőt még jobb, ha inkább az első étkezés után néhány órával eszünk belőle, mondjuk tízóraira.

Körte
A körte szintén nagyon egészséges, rengeteg rostot tartalmaz. Ám, ha ezek az üres gyomorba kerülnek, könnyen irritálhatják a nyálkahártyát és gyomorfájást okozhatnak. Ezért reggelire ne magában fogyasszuk, hanem inkább valamilyen gabonafélével.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?