MEDICINA

Kipróbáltuk: így működik az oltási online foglalási rendszer!

Egyik kollégánk is a szerencsés 70 ezer magyar között!
  • Szerző: Ripost

A kormány nemrég jelentette be és el is startolt az oltási program felgyorsítását célzó új online foglalási rendszer. Egyik kollégánk is bekerült az első 70 ezer regisztrált magyar közé, akik kísérleti jelleggel részt vehetnek az internetes foglalási rendszerben. A Kormányzati Tájékoztási Központ közleménye szerint, ha a rendszer sikerrel vizsgázik, akkor megfontolják az általános kiterjesztését a regisztráltakra. A újságírója az új foglalási rendszer hatékonyságáról saját tapasztalaival számol be!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán reggel közölte: a szerencsések már aznap várhatják az SMS-t, amin keresztűl egy kód segítségével időpontot foglalhatnak maguknak a jövő hét hétfőn, kedden vagy szerdán esedékes oltásra. Huszonöt éves, egészséges kollégánk még januárban regisztrált az oltásra, a bejelentés után pedig április 21-én a Tájékoztatási Központ SMS-éből megtudta: ő is a szerencsések között van, aki jövőhéten megkaphatja a neki felkínált oltást, a kínai Sinpharmot.

Pofon egyszerűen, zökkenőmentesen működik az online időpontfoglalási rendszer

Kollégánknak az SMS-ben a kínai Sinopharmot kínálták fel Fotó: Ripost

Az SMS-ben kollégánkkal közölték: a vakcinainfo.gov.hu oldalon a regisztrációkor megadott TAJ-számával egyéni online időpontfoglalással felveheti a felkínált vakcinát. A kísérleti jellegű foglalást április 22. 16:00 óráig kell megtennie az eeszt.gov.hu oldalon keresztül. Aszemélyi igazolványát, és egy kitöltött beleegyezési nyilatkozatot kell felmutatnia, amit az időpontfoglalás után megkapott e-mailben egy linken keresztűl érhet el.

 

Pofon egyszerűen, zökkenőmentesen működik az online időpontfoglalási rendszer

Az online időpontfoglalás tesztüzemében resztvevők e-mailben kapnak értesítőt Fotó: Ripost

Pofonegyszerű időpontfoglalás

A megadott linken keresztül zökkenőmentesen elérte az időpontfoglalás oldalát: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltalási tér Lakossági Portálját.

Megadtam a TAJ-számomat, a várost ahol lakom és több időpont közül választhattam. Nagyon egyszerű volt.

-meséli kollégánk, aki a választható egyetemi oltópontok közül a Gyulai Pál utcai Semmelweis Egyetemen hétfőn reggel 8 óra 53 perckor fogja megkapni az oltását.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?