MEDICINA

Így rontja el mindenki a gyógyteát, te ne tedd

Õsszel, télen szinte nincs is olyan ember, aki ne főzne egy jó gyógyteát! Ha nem csak a filteres kamillát veszed meg, hanem gyökerekből, gyógynövény leveléből is készítesz főzetet, ne kövess el egy alapvető hibát! Segítünk ebben most neked.
címkék:

A gyógynövényekből készült teák nagyon hasznosak az egészségünk szempontjából. Ha gyógyteát iszol, nagyon fontos, hogyan készíted el. Ha elrontod a megfelelő folyamatot, vagy nem megfelelő eszközöket használsz, akkor bizony előfordulhat, hogy elveszíted a gyógynövény erejét. Ne tedd!

Forrázd le a teafüvet

A gyógynövényből készíthető teákat forrázva kell készíteni. 3 grammonként 2,5 dl vízzel kell számolni. Gyógynövénytől függően pedig hagyd állni a főzetet 10-20 percen keresztül. A csipkebogyó például 60 fok alatt őrzi meg C-vitamin tartalmát!

Ne áztasd túl hosszan! 1 óra után inkább készíts új bögrével a teából!

Gyógynövényteák gyökerekből, kemény kéregből

5-10 percen keresztül kell főzni a gyökereket, kemény kérget, hogy hatóanyaguk kioldódjon. 

Ne használj fém eszközöket

Gyógytea készítésnél ne használj fém kanalat, szűrőt vagy teatojást. A fém némileg semlegesíti a növények hatóanyagait. Használj tölthető filtereket, faalapú kanalakat.

Az sem mindegy, mikor fogyasztod el a teát, így érdemes ezt előre megkérdezni, vagy a teán lévő felhasználási javaslatokat elolvasni. Van, amit éhgyomorra javasolnak, és van, amit napközben kortyolgatva kell meginni.

 

címkék: