MEDICINA

Ha ezt látod a bőrödön, mindenképp menj orvoshoz!

Az enyhébb bőrtünetekkel általában nem szaladunk azonnal az orvoshoz. Ám ha ezeket a tüneteket fedezed fel a bőrödön, jobb, ha azonnal időpontot kérsz a bőrgyógyásztól.

Ha gyulladt a bőröd

Akármilyen gyulladás jön ki a bőrödön, ha nem múlik el néhány nap alatt, érdemes orvostól tanácsot kérned. Ez a kiütésekre és az ekcémára is vonatkozik – jobb, ha orvosi segítséggel jársz utána, mire is érzékeny pontosan a bőröd.

Bortunetek 01

Fotó: Pixabay.com

Ha hullik a hajad

Ne az interneten látott csodaszerekben bízz. A hajhullásnak számos külső és belső oka lehet, ami orvosi segítséggel könnyebb azonosítani. A hajad pedig a megfelelő kezelés hatására újra a régi lehet.

Ha nem múlnak a pattanásaid

Egy-két pattanás természetesen nem a bőrgyógyász hatásköre, de ha a pattanások nem akarnak elmúlni, mélyek, és sebeket hagynak a bőrödön, akkor bizony már erősebb szerekre van szükség a kezelésükhöz. Ezt pedig csak orvos írhatja fel, aki a pattanások okára is segít fényt deríteni.

Bortunetek02

Fotó: Pixabay.com

Ha erős kezelésre van szükséged

Ahogy a hajhullás, úgy az erős kezelést igénylő bőrállapotok esetében sem érdemes a csodaszerekben bízni. Az extrém bőrszárazság, a rosacea, vagy a nagyon zsíros bőr kezelését is segíti az orvosi vizsgálat, és az orvos által felírható szerek.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?