MEDICINA

Ezt szerezd be a patikában, ha elfogyott a kézfertőtlenítő!

Vízben oldódó, higiénés kézfertőtlenítő tablettát is beszerezhetünk, ha átmenetileg hiány mutatkozna az üzletekben a kézfertőtlenítőből. A tabletta ráadásul nemcsak kezünk, hanem használati tárgyaink fertőtlenítésére is kiváló.
  • Szerző: Ripost

Korábban már bemutattuk, mit lehet tenni, ha elfogyna a kézfertőtlenítő, most hoztunk egy újabb praktikát. A patikákban érhető el, a vény nélkül is kapható Neomagnol tabletta, ami vízben feloldva higiénés kézfertőtlenítés, mosható textíliák, és egyéb felületek fertőtlenítésére szolgál. Ha esetleg kifogy az üzletekből a kézfertőtlenítő, a patikákban lehet próbálkozni a tabletta beszerzésével – igaz sajnos ez sem a legolcsóbb.

Koronavírus 01

Fotó: Pixabíay.com

Az ÁNTSZ még 2010-ben tette közzé ajánlását a tablettáról, de napjainkban ugyanolyan érvényes:

Kézfertőtlenítéshez fertőtlenítő oldat készítése: vízben literenként két tabletta Neomagnol tabletta feloldása, plusz egy evőkanál ecet hozzáadása. A kezet 1 percig tartsuk benne! Az oldat 4 óráig használható!

Mosható tárgyak fertőtlenítése: a fertőtlenítéshez 10 db Neomagnol tablettát 1 liter vízben oldjunk fel, a felületeket ezzel az oldattal mossuk át. Az oldatot hagyjuk a felületre rászáradni. 24 óra elteltével a kezelt felületeket puha textíliával töröljük át.

Mosható textíliák fertőtlenítése: egy órás vizes vagy mosószeres áztatás után végezhető el,1 liter vízhez adott 5 db Neomagnol tablettát tartalmazó oldatban további 2 órán át történő áztatással.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszos desszertek karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?