MEDICINA

Ez történik a testeddel, ha minden reggel vizet iszol

Minden reggel kávéval indítod a napot? Lehet, hogy jobb ötlet lenne előtte még egy pohár vizet is meginni. Megmutatjuk, mi minden történik, ha rászoksz.
  • Szerző: Ripost

Felgyorsul az anyagcseréd

Fél liter víztől egy tanulmány szerint akár 30 százalékkal is felgyorsulhat az anyagcseréd. Ha éhgyomorra megiszol egy nagy pohár vizet, már reggel beállítod a szervezetedet a hatékonyabb emésztés felé vezető útra.

Enyhíti a gyomorégést és az emésztési problémákat

A reggel elfogyasztott víz eltüntetni a nyelőcsövedből azokat a savakat, amelyek éjszaka, alvás közben kúsztak fel oda. Ráadásul a fogakról is lemossa az esetleg rájuk telepedett savakat.

Segít megelőzni a vesekövet

Ha elegendő folyadékot fogyasztasz, az felhígítja a vizeletedet, és azokat az anyagokat, amelyek vesekővé állhatnának össze. A vesekövek veszélyét legalább napi két liter víz elfogyasztása jelentősen képes csökkenteni. Sőt: ha a vízhez egy szelet citromot is hozzáadsz, az még jobban véd a kőképződéstől.

Kivédi a fejfájást, még mielőtt elkezdődne

A fejfájás egyik fő oka az elégtelen folyadékfogyasztás. Ha reggel egy pohár vízzel kezded a napot, már a kialakulása előtt megelőzheted – persze csak akkor, ha napközben sem feledkezel meg az ivásról.

Támogatja a méregtelenítést

Minél többet iszol, annál többet jársz vécére, és így a víz egyszerűen kimossa a méreganyagokat a szervezetedből.

Felgyorsítja a bélműködést

Az éhgyomorra elfogyasztott víz a bélműködés gyorsításával szabályozza az emésztést.

Megóv a betegségektől

Ahhoz, hogy elkerüld a náthát, a nyirokrendszeredet is el kell látnod megfelelő mennyiségű folyadékkal. Így az immunrendszered is teljes fordulatszámon teljesíthet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?