MEDICINA

Ez történik a lányokkal, ha éjszakára beengedik a macskájukat az ágyba

Nehéz ellenállni egy doromboló cicusnak, pláne, ha hízeleg! Netán még az ágyadba is bemászik? Vajon nyugodt szívvel hagyhatod ezt, vagy jobb, ha inkább kitessékeled a hálószobából?
  • Szerző: Ripost

A macskákról régóta tudjuk, hogy bár öntörvényű, mégis kedves és megnyugtató társak. Íme, 6 indok arra, hogy miért érdemes a cicáddal aludnod – persze csak akkor, ha minden oltást megkapott, és garantáltan egészséges.

1. Jobb lesz a kapcsolatotok

A kutatások szerint a macskák sokszor jobban kedvelik a nőket a férfiaknál, és szeretnek minél több időt tölteni a gazdájukkal. Ha a cica veled akar aludni, az azt jelenti, hogy szeret veled lenni, az egy ágyban alvás pedig tovább mélyíti a gazdi-kedvenc kapcsolatot.

 

2. Segít feloldani a stresszt

Nem titok, hogy a macskasimogatás, és az állat dorombolása segít oldani a napi feszültséget. Ha veled alszik a kedvenced, hamar feloldódsz egy nehéz nap után.

3. Elkerül a depresszió

A cica közelségének rendszeres, relaxáló hatása abban is segít, hogy hosszú távon elkerüljön a szorongás és a depresszió.

 

4. Jobban alszol

A nyugtató dorombolás abban is segít, hogy jobban aludj – legalábbis a kutatások arról árulkodnak, hogy akik együtt alszanak a macskájukkal, azok mélyebb alvásra képesek, így kipihentebben ébrednek.

 

5. Biztonságban érezheted magad

Az állatok kifinomult érzékei sokszor mentették már meg a gazdik életét, amikor figyelmeztették őket a veszélyekre – például a gázszivárgásra, vagy egyes egészségügyi problémákra. Vagyis, ha a macskád a közeledben van, nagyobb biztonságban is vagy, mintha egyedül aludnál.

6. Úgysem tehetsz mást

A macskák makacsságáról órákig tudna mesélni minden gazdi. Ha kidobod a cicát az ágyadból, úgyis visszatér, vagyis jobb, ha nem ellenkezel, hanem beletörődsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?