tóth gabi
Egy új kutatásból kiderült, hogy a kakaó és a csoki nem csak a szívre és az immunrendszeredre van pozitív hatással. Fogyassz rendszeresen és mértékkel belõle, javíts az életminõségeden, hosszabbítsd meg az életed!
A kakaó nagy hatással van az agyra. Javítja a munkamemóriát, figyelmet, reakcióidőt. Nem véletlen az sem, hogy vizsga előtt sokan esznek csokoládét. De idősebb korban is jó hatással van a memóriára.
A kakaóban lévő flavonoidok bejuthatnak az agyba és felhalmozódhatnak azokon a területeken, amelyek a tanulásért és az emlékezésért felelősek.
A kakaó flavonoidok segítenek a hosszú távú kognitív funkcióknak, mivel gyulladáscsökkentő hatásuk van. A gyulladás szerepet játszhat a demencia kialakulásában. Tehát a flavonoidok éppúgy meg is akadályozhatják ezt a folyamatot, vagy lelassíthatják. Így a kakaó és a csokoládé hasznos lehet az agy számára és élesen tartja a memóriát. A kakaóban levő vegyületek ráadásul serkentik az agysejtek közötti kapcsolatok kialakulását is.
Fogyassz mértékkel, de rendszeresen csokit, hosszabbítsd meg az életed!