MEDICINA

Egy életmódszakértő bunkó kijelentésén háborognak a daganatos betegek

Döbbenetes eszmefuttatást tett közzé a rákbetegségről az ausztrál nő. Szerinte a rák annyit jelent, hogy a szervezet így szabadul meg a mérgektől, és nem olyan rossz dolog, mint az emberek általában gondolják. Elképesztő a felháborodás!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az ausztráliai Brisbane-ben élő Olivia Budgen életmód-tanácsadóként csinált karriert az interneten. Nemrég az Instagram-profilján közölte, hogy igyekszik megváltoztatni az emberek felfogását a daganatos betegségekkel kapcsolatban. A bejegyzésben kifejtette, hogy szerinte a rák a szervezet egy módszere arra, hogy megvédje magát, és megszabaduljon az egészségtelen táplálékokkal bejutott mérgektől. Azt is kifejtette, hogy szerinte nem kell démonizálni a betegséget, hiszen nem is olyan rossz dolog, mint amilyennek tartják.

A bejegyzésre több száz komment érkezett, és szinte mindegyik cáfolja az állítólagos életmódguru szavait. Sokan felháborodtak az érzéketlenségen, amellyel a témát kezeli, és többen azt is megemlítették, hogy orvosi végzettség nélkül nem kellene egészségügyi tanácsokat osztogatnia.

Budgen azonban kitart a véleménye mellett: szerinte a betegség magyarázata nem a szervezet működésének felborulásában keresendő, hanem abban, hogy a testünk így igyekszik megakadályozni, hogy a rossz minőségű élelmiszerekkel bejutott méreganyagok a véráramba kerüljenek, Vagyis szerinte annak lesz daganatos betegsége, aki egészségtelenül táplálkozik. A gyógymódja, amelyet több mint 8000 Instagram-követőjének ajánl, is rendkívül egyszerű: sok nyers zöldség és gyümölcs, tiszta víz, napsütés, sport, meditáció, lelki béke, szenvedély és boldogság.

A kommentelők szerint azonban az életmód-tanácsadó a szörnyű betegségben szenvedők fájdalmán nyerészkedik, és hamis reményt ad el a kétségbeesett betegeknek, ami több, mint erkölcstelen. A nő érvelése ráadásul sok helyen támadható, és tudományosan egyáltalán nem bizonyítható. Egy kommentelő egyenesen szégyentelennek nevezte az önjelölt életmódszakértőt.

Forrás: Daily Mail

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?