MEDICINA

Csodababákat szült ez a nő, elképesztő történet

A brit anyukáról azután derült ki, hogy ikrei valóságos orvosi csodának számítanak, hogy teherbe esett velük. Szerencsére a várandóssággal és a szüléssel minden rendben volt, a kicsik ma már otthon vannak a szüleikkel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az ikrek érkezése mindig meglepetés, a brit Jennifer Ashwood számára azonban dupla meglepetésnek számítottak. Miután ugyanis teherbe esett az ikrekkel, az orvosok rájöttek, hogy két méhe van – mindegyikben egy-egy babával. A statisztika szerint ennek az esélye nem több, mint 500 millió az egyhez, világszerte kevesebb, mint száz ilyet jegyeztek fel.

A 31 éves nőnek már van egy nyolcéves lánya, Millie, akinek születésénél senkinek sem tűnt fel, hogy mi a helyzet. Az ikrekkel viszont a 20 hetes ultrahangon felfedezték, hogy Jennifernek úgynevezett kétszarvú méhe van, ebből is az a típus, amelyben két külön méh alakult ki még Jennifer magzat korában.

Az ápolónő, és tűzoltó férje, Andrew decemberben tudták meg, hogy ikreket várnak, majd februárban fény derült Jennifer anatómiai eltérésére is, amely önmagában is viszonylag ritka, ám az, hogy mindkét méhben egyszerre fejlődjön egy magzat, igazán különleges.

Jennifer a 34. héten szülte meg fiát, Pirant, és lányát, Poppyt, császármetszéssel. A babák két hét múlva haza is mehettek, csak egy kis sárgaság miatt volt szükségük kezelésre. Jennifer szerint a második terhessége annyiban különbözött az elsőtől, hogy sokkal rosszabbul volt. Most viszont az egész család nagyon boldog, bár a két baba ellátása nem kevés feladatot ad. Millie, a babák nővére is remekül helytáll a nagytestvér szerepében.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?