KEDVENC

Világszenzáció Budapesten: elképesztő, mekkora az újszülött

Hónapok óta vártuk a jövevény érkezését. De ilyenkor az egész világ figyel, hiszen ilyen szülés tényleg borzasztóan ritkán fordul elő. Összefutottak a szakemberek, és most már a közönség is majd' meghal a kíváncsiságtól.
  • Szerző: Ripost

A Fővárosi Állatkert a Facebook-oldalán jelentette be az örömhírt, hogy szerdán hajnalban kiselefánt született. Angele, az anyaállat, és a borja is jól vannak. Egyelőre mindkettőjüket csak a gondozók láthatják, de későbbre ígértek újabb fényképeket is.

Az ellés rendben zajlott, a kiselefánt hamar lábra is állt, és egészséges. Az esemény azért is különleges, mert végig jelen volt Angele korábbi borja is - aki kíváncsian figyeli az új jövevényt. Ha túl közel merészkedik, az anyaállat ormányával odébb tolja.

Mivel ilyenkor mind az anyaállatnak, mind a kiselefántnak a legnagyobb nyugalomra van szüksége, ezért az állatkert elefántcsarnokát lezárták. Azokon a gondozókon kívül, akikhez Angele már hozzászokott, még az állatkerti dolgozók sem mehetnek be. De a gondozók is csak akkor, ha feltétlenül szükséges; egyébként monitorokon figyelik, mi történik a „szülőszobában”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?