KEDVENC

Ha unod a gagyi karácsonyi filmeket, ezt a 10-et nézd meg idén

Már mindenki a karácsonyra hangolódik. Nagy a sürgés-forgás a konyha és a fenyőfa között. Szerencsére a tévémûsorok is ünnepi üzemmódra álltak, de a nagy kedvenceket DVD-n is megnézheted.
  • Szerző: ripost

Láttad már ezerszer, ismeres az összes jelenetet, de nem tudod megunni.  Újra és újra megnézed bejgli sütés, fenyőfa díszítés közben és a szereplők már családtagnak számítanak. Mindenkinek ott van a toplistán az az 5-6 film melyek nélkül nincs karácsony. Segítünk a válogatásban.

1. Holiday

Ezt is láttad már rengetegszer. Két helyes csaj Iris és Amanda élete karácsonykor omlik össze és az egyetlen megoldás az utazás. Szerencsére van világháló és ennek segítségével házat és kontinenst cserélnek a karácsonyi vakáció idejére. Iris a napfényes Los Angelesbe repül, Amanda pedig a ködös - és havas - Albionba. Az utazással új szerelemre találnak.

2. Ni csak kibeszél most

Csúcs röhej, mert tele van nagy mondásokkal, amiket a két kölyök gügyög. Legalább ilyenkor magunkra ismerünk.

3. Bidget Jones naplója

Ezt a filmet mindenki imádja és most is vetíti néhány csatorna. A szokásos szingli csaj történet, amivel minden 30 év fölötti nő küzd:         - Hogyan lehet normális pasit találni? Lehet, hogy ott van a szemed előtt?

4. Karácsonyi naptárpasik

Az újságírónő E. J. épp karácsonykor szakít a pasijával  mert rajtakapja a főnökasszonyával a céges partin. Ajjaj! A távoli Montanában vállal állast, de a szívügyek ott sem egyszerűek.

5. Angyali üzlet

Egy anya-lánya történet, ami soha nem könnyű, mert vagy a főnökre, vagy valami gazdag pasira hajt anyuci. Ám itt a lány hozza össze az új otthont amire anyja vágyott.  Szóval kaland, romantika minden mennyiségben.

6. Az élet csodaszép

Egy igazi klasszikus. A film 1946-ban készült és a karácsonyi televíziózás egyik szimbólumaként tartják számon világszerte. A főszerepben a George Bailey-t alakító James Stewart, akinek karácsonyeste egy angyal mutatja meg, hogy milyen fontos a család.  

7. A karácsony története

A főszereplő a Lappföldön élő és árván nevelkedő Nikolas története. Ez egy igazán szívmelengető családi film, ami a sokszor elmesélt Mikulás legendát hozza közelebb.

8. Karácsonyi ének

Ez tényleg egy klasszikus és kell a zsebkendő. Charles Dickens  regénye a mogorva, fösvény öregúrról, aki főleg ajándékra sajnálja a pénzt. Ám a gyerekek jóvoltából éppen a szeretet ünnepén döbben rá addigi életének ürességére, sivárságára.

9. Beethoven karácsonyi kalandja

Ezt az imádni való, okos kutyát mindenki szereti. Most egy manó zsákját kell megtalálnia, hogy megmentse a karácsonyt. 

10. Shrekből az angyal

A nagy kedvenc, amit a felnőttek is szeretnek, visszatér. Igaz csak egy fél óra erejéig. Megnézhetjük Shrek és Fiona karácsonyi készülődését amolyan ogre-módra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?