RETRO RÁDIÓ

Itt a legújabb magyar fagyicsoda!

Itt a legújabb magyar fagyicsoda!
D.K.
Szerző
D.K.
Létrehozva2020. 07. 19. 14:18

Az ember azt hinné, már minden létező ízkombinációt kipróbáltunk fagyi-ügyben. Hát nem! Ráadásul olyan bátor kreációval rukkolt elő egy gödöllői cukrászlány, amire senki sem számított. És rögtön a harmadik díjat vitte el vele az országos fagyiversenyen!

Elsőre nagyon bizarrul hangzik, hogy ecetes ízesítést kapjon kedvenc jeges finomságunk, de azért nem kell megijedni, hiszen a szóban forgó rusztikus fagylalt balzsamecetes. Megálmodója, Konz Andrea pedig érti a dolgát!

Izgalmas új íz: Modena Kincse! (Fotó: Koltay Tamás/KEN!media)

Alig nyolc évvel ezelőtt Gödöllőn saját fagyizót nyitott, azóta számos díjat nyert, így a Fagyi Nagykövete vándorkupát is. A fagyimester Andrea rengeteget dolgozik új ízeken – ezeket először barátokkal, családtagokkal kóstoltatja meg, végül az ő visszajelzéseik alapján készülnek el a lehető legfinomabb kreációk.

Koncz Andrea már fagyi-nagykövet is volt! Fotó: Koltay Tamás/KEN!media

Így indult hódító útjára a Modena Kincse balzsamecetes fagylalt is, amely az Ország Fagylaltja verseny bronzérmese lett. S hogy mire gondoljunk? Lássuk, hogy készül a fagyicsoda! Először egy lágy, tejszínes fagylaltalapot főznek, majd ehhez keverik a modenai balzsamecetet. Ezután kerül a fagylaltba a házilag készített feketeribizli lekvár. A fagyasztótégelyekben a fagylaltot vörösboros balzsamecet „redukcióval” vagyis öntettel és friss szőlővel díszítik. Érdemes megkóstolni, nagyon finom!

 

Íme, a Modena kincse fagyi, amit Gödöllőn, a Sissi Kézműves Fagyizóban lehet megkóstolni (Fotó: Koltay Tamás/KEN!media)

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.