tóth gabi
Az ember azt hinné, már minden létező ízkombinációt kipróbáltunk fagyi-ügyben. Hát nem! Ráadásul olyan bátor kreációval rukkolt elő egy gödöllői cukrászlány, amire senki sem számított. És rögtön a harmadik díjat vitte el vele az országos fagyiversenyen!
Elsőre nagyon bizarrul hangzik, hogy ecetes ízesítést kapjon kedvenc jeges finomságunk, de azért nem kell megijedni, hiszen a szóban forgó rusztikus fagylalt balzsamecetes. Megálmodója, Konz Andrea pedig érti a dolgát!
Alig nyolc évvel ezelőtt Gödöllőn saját fagyizót nyitott, azóta számos díjat nyert, így a Fagyi Nagykövete vándorkupát is. A fagyimester Andrea rengeteget dolgozik új ízeken – ezeket először barátokkal, családtagokkal kóstoltatja meg, végül az ő visszajelzéseik alapján készülnek el a lehető legfinomabb kreációk.
Így indult hódító útjára a Modena Kincse balzsamecetes fagylalt is, amely az Ország Fagylaltja verseny bronzérmese lett. S hogy mire gondoljunk? Lássuk, hogy készül a fagyicsoda! Először egy lágy, tejszínes fagylaltalapot főznek, majd ehhez keverik a modenai balzsamecetet. Ezután kerül a fagylaltba a házilag készített feketeribizli lekvár. A fagyasztótégelyekben a fagylaltot vörösboros balzsamecet „redukcióval” vagyis öntettel és friss szőlővel díszítik. Érdemes megkóstolni, nagyon finom!