ÉLETMÓDI

Így lesz a férfiból alfahím: Döbbenetes tanácsok egy igazi úriembertől

Idén az olasz divatpápa, Giorgio Armani kapta a Fashion Oscart. Egy biztos: a 85 éves tervező valamit nagyon tud!
  • Szerző: D.K.

Lehet prüszkölni és irigykedni tenger sok pénzére, de ettől a tény még tény marad, hogy Giorgio Armani maga építette fel divatbirodalmát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Shutterstock

Ehhez előbb otthagyta az orvosi egyetemet, majd kirakatrendező lett. Aztán egész egyszerűen beszippantotta a divat világa, tervezni kezdett. 1975-ben alapította meg saját cégét, a Giorgio Armanit. 1980-ban már Richard Gere számára tervezett öltönyt egy később híressé vált filmszerephez – ez volt az Amerikai dzsigoló. Innentől kezdve nem volt megállás, a legnagyobb sztárok álltak nála sorban öltözékért: Leonardo DiCaprio, Robert de Niro stb... Armani mára több milliárd dolláros vagyonra tett szert abból, hogy tudja, hogyan is kell egy valamirevaló férfinak kinézni. Azt állítja, hogy a stílus elsősorban nem pénz kérdése, viszont néhány alapdologra igenis oda kell figyelni. Lássuk, mik ezek!

  1. Hétköznap is rendezetten

Fotó: Getty Images

Fontos, hogy az ember rátaláljon a maga stílusára és minden reggel összepakolja magát. Nem kell túlbonyolítani a dolgot. A cipő ne legyen kitaposott, viszont legyen tiszta. Kényelmes sportcipő is jó. A nadrág legyen rendben, én a kéket szeretem, de ez ízlésfüggő. Ehhez pólót vagy pulóvert szoktam hordani. Egyszerű, de nagyszerű szett.

  1. Rövidnadrág: melóba tilos!

Fotó: Getty Images

Egy igazi férfi nem villant szőrös vádlit az irodában, a rövidnadrág ugyanis nem munkahelyre, hanem nyaralásra való. A farmer viszont szerintem teljesen okés.

  1. Óra: ez bizony a férfi büszkesége

Fotó: Mezei István

Erre azért figyeljünk oda, mert normális férfinak ez az egyetlen ékszere. Legyen karakteres, de ne hivalkodó. Aki jól választ, egyfajta erővel vértezi fel magát órájával.

4. Ha már nyakkendő…

Ma már ritka, hogy nyakkendőben kell megjelenni, de ha erre kerül a sor, könyörgöm, figyeljünk már oda! Az ing gallérja ne legyen idétlenül nagy, a nyakkendőt hagyományos csomóval kössük meg és ne lógjon túl a nadrág övrészénél.

5. Hagyjuk a fenébe a mandzsettát!

Fölösleges flanc! Ha valaki rongyrázósra akarja venni, ne az ingujjak ékszerezésével kezdje. A mandzsetta nemcsak rátarti, de kényelmetlen is, mert mindenhová beakad.

6. Vigyázat, üzennek az alsóneműk!

handsome man posing in underwear on white background

Az alsónadrágot és a zoknit mindennap cserélni kell, ez alap. Személyes higiénia! De, hogy milyenek legyenek, már ízlés kérdése. Sokan a feketére esküsznek, hivatalos megoldásnak ez nem is rossz, de sablonos. Aki mer bevállalni például egy színes zoknit, vélhetően igazi karakter, aki nem sodródik az árral, hanem offenzíven él.

  1. Minél kevesebb cucc

Meg kell oldani, hogy a férfi ne nézzen ki folyton úgy, mint a karácsonyfa. Csak azt tartsuk magunknál, ami valóban szükséges. A nadrágzsebeket ne tömjük tele, nagyon gáz, ha valakinél a telefon vagy az igazolvány dudorodva látszódik.

  1. Hajfesték: ellenség!

Ha már benne vagyunk a korban, ne csináljunk bohócot magunkból. Méltósággal is lehet megöregedni, semmi szükség hajfestésre. A deresedő halánték, pláne az ősz haj, igenis jót tesz a férfinak!

  1. A stílus az ember maga

Sok mindenben segíti a férfi életét, ha van stílusa. És itt nem pusztán az egyes ruhadarabok helyes összeválogatásáról van szó. A stílus valójában a belső igazság vetülete: azt mutatja, hogy az illető milyen ember valójában.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?