ÉLETMÓDI

Hogyan rendezzünk be egy trendi nappalit (X)

A legtöbb időt ugyan a hálószobában töltjük, hiszen életünk több, mint egyharmadát átalusszuk, a nappali mégis a társasági élet központi helyisége. Emiatt kiemelten fontos, hogy ott ne csak mi, hanem akár vendégeink is jól érezzük magukat. A 2020 márciusában indult járvány sokunkat az otthonába zárt, amely extra terhelést rakott nem csak ránk, de az otthonunkra is. Ha felújításban gondolkozunk, érdemes az alábbi szempontokat is figyelembe venni.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Konyha és nappali egyben

Főleg újépítésű lakások esetében divat a konyha és a nappali összevonása. Ez természetesen inkább praktikus célokat szolgál, hiszen ez sokkal helytakarékosabb megoldás, mint külön helyiséget kialakítani mindkét célra. Ha amerikai konyhás lakásunk van, annak előnye, hogy a főzésért felelős sem maradt ki a szociális életből, ugyanakkor hátránya, hogy a többiek pedig nem maradnak ki a főzésből. Egy ilyen nappaliba felszerelt erősebb szagelszívó mellett beszélgetni sokkal nehezebb, mint egy külön kialakított, jóval csendesebb nappali helyiségben. Ezért érdemes megfontolni alaposan, melyik irányt válasszuk, amennyiben nulláról kell kezdenünk a felújítást.

Forrás: Freepik.com

A beszélgetős sarok

Miután ma már nem minden háztartásban van televíziókészülék, így nem tévés, hanem inkább beszélgetős vagy társasjátékozó soroknak neveznénk azt a területet, ahol a szociális élet központja kialakul. Ennek alapja a megfelelő ülőgarnitúrák és hozzá passzoló bútorok kiválasztása. Ugyanakkor nem elég az, hogy jól nézzenek ki, illetve méretben is illeszkedjenek a kialakított térbe, fontos hogy megfelelően tartsák a hátunkat, testünket.

A bútor körüli szokások jelentősen átalakultak, így a dohányzóasztalok még mindig elengedhetetlen kellékei egy nappali helyiségnek, hiszen ezen tartjuk a megtöltött poharakat és az aprósüteményt. Ezt a bútordarabot általában a fotelek vagy kanapék alkotta gyűrű közepén helyezzük el. Fontos, hogy a teret úgy alakítsuk ki, hogy az egész család helyet foglalhasson, de gondoljunk a vendégekre is. Ha rendelkezünk televízióval, akkor azt az ülőalkalmatosságoktól legalább a TV átmérőjének kétszerese távolságra helyezzük el.

És hogy keretbe foglaljuk cikkünket, az amerikai konyhás nappalit egy nem zárt polcsorral, illetve bárszékekkel is leválaszthatjuk a többi területtől, oly módon, hogy közben nem szeparáljuk teljesen a konyhában dolgozót sem.

A legtrendibb bútorokért látogassunk el a Bonami webshopjára, ahol hatalmas választékból inspirálódhatunk.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?