ÉLETMÓDI

Pillanatok alatt eltünteti a jeget a szélvédőről ez a szuper módszer

A dermesztő téli reggeleken kimondottan idegőrlő a szélvédő felületéről lekaparni a vastag jégréteget. Viszont pörög most a neten egy módszer, amivel fél percen belül indulásra kész a kocsi...
címkék:
  • Szerző:

A jeges szélvédő letisztítása senkinek sem tartozik a kedvenc időtöltései közé a hideg téli reggeleken. A kapargatós módszer nem csak hosszadalmas, de gyilkos meló is: hiszen még akkor is átfagynak az ujjaid, ha kesztyűben állsz neki lerobbantani a jégréteget. Létezik jégoldó spray is, de sokan idegenkednek tőle; és nem csupán amiatt, mert viszonylag drága, de azért is, mert NEM környezetbarát. Nem csoda, hogy nagyot ment egy videó a TikTokon, amiben egy fiatal nő egy zacskó forró víz segítségével fél perc alatt letisztítja a szélvédőt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fél perc alatt eltüntethető a jég a kocsi szélvédőjéről (Fotó: Pixabay.com)

A módszer pofonegyszerű: mindössze egy jó erős, masszív nejlonzacskóra meg egy adag meleg vízre van szükség hozzá; s persze kell egy jeges szélvédő is.

@kimbutt26that's one way of getting rid of ice.♬ Ice Ice Baby – Vanilla Ice

Nem csupán megnézték, de több millióan ki is próbálták a módszert, mely valóban beválik. Arra viszont érdemes figyelni, hogy ne legyen túlságosan forró a víz, mert a hőmérséklet különbségtől a fagyott szélvédő megpattanhat. A videó egyébként rengeteg ember fantáziáját megmozgatta, és a kommentelők jobbnál jobb módszereket osztottak meg egymással a szélvédő letisztítására.

Nem csak vezetés közben, de már indulás előtt is feladja a leckét a tél az autósoknak (Fotó: Pixabay.com)

Az egyik például az, hogy ha nincs jégkaparód, akkor a bankkártya is megfelel a célra, vagy egy vonalzó a gyerek táskájából. Mások a spray-re esküsznek, és ehhez nem is szükséges jégoldót venni, elég, ha egy spriccelős flakonba sós vizet teszel, és azzal fújod le a szélvédődet. Akármelyik módszert is választod, érdemes a jég eltávolítása előtt beindítani a motort, és arra mindig figyelj, hogy a teljes szélvédőfelület legyen jégmentes; hiszen a balesetmentes közlekedéshez fontos, hogy minden irányba belásd az utat.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?