ÉLETMÓDI

„Éles fájdalomra tértem magamhoz, azt hittem haldoklom” – műtét közben ébredt fel a nő

Gyakran előfordul, hogy a betegek műtét közben magukhoz térnek.
  • Szerző: Ripost

Rachel Benmayor 28 éve, nyolc és félhónapos terhesen került kórházba, miután a vizsgálatok kimutatták, hogy a vérnyomása rohamosan emelkedik. Még a kapott gyógyszerek ellenére is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Mellrak01

Fotó: Pixabnay.com

Az orvosom először csak szigorú ágynyugalmat javasolt, mert bízott benne, hogy ennyi is elég lesz ahhoz, hogy elodázzuk a szülést” – idézi a brit asszonyt a Guardian. Csakhogy egy ponton túl az ágynyugalom kevésnek bizonyult: Rachel vérnyomása továbbra is emelkedett, orvosa ezért úgy döntött megindítja a szülést.

Rachel ezután több mint 15 órát vajúdott, hiába. Mivel a méhszája nem tágult megfelelően, az orvosok az anya és a baba érdekében végül a sürgősségi császármetszés mellett döntöttek.

A beavatkozás természetesen altatásban zajlott. Arra még tisztán emlékszem, hogy betolnak a műtőbe. A maszkra is, amit kaptam. A gázra is, amitől aludnom kellett volna. Utána sokáig semmi. Éles fájdalomra tértem magamhoz – a műtét kellős közepén.”

A kétgyerekes anyuka azt mondja, soha életében nem érzett még ahhoz fogható fájdalmat, mint akkor és ott a műtőasztalon. „Hiába voltam magamnál, jelezni egyáltalán nem tudtam, nem is igen értettem, mi történik velem. A körülöttem lévő hangokra és a fájdalomra emlékszem, ami egy idő után olyan volt, mintha egy teherautó előre és hátra gördülne a hasamon.” Rachel elárulta azt is, hogy egyáltalán nem tudta, hol van, fogalma sem volt arról, hogy a műtétje kellős közepén tért magához, sőt. „Azt hittem, autóbalesetünk volt, és haldoklom.”

Nem Rachel az egyetlen, akivel ilyesmi megtörtént. A Spiegel Online korábbi felmérése szerint a Németországban évente 8 millió ember közül legalább 8 ezer ilyen-olyan formában magához tért műtét közben, függetlenül a drága berendezésektől és a hatékony gyógyszerektől.

És ezeket olvastad már?