DIÉTA

Amerika üzeni: semmi gond a koleszterinnel és a kávéval

Egyél bátran tojást, nem lesz semmi gond. Nem tilos a kávé sem, és bátran fogyaszthatsz húst is. Koleszterinprobléma? Felejtsd el! Úgy tûnik, Amerika rátalált a Norbi által kijelölt útra.
  • Szerző: M. M.

Elkészült a Táplálkozási útmutató amerikaiaknak legújabb kiadványa, és ebben az Egyesült Államok kormánya azt üzeni a polgároknak, hogy nem kell többé aggódni a koleszterinjük miatt, a kávé is rendben van, és abba sem hal bele senki, ha netán kimarad a reggelije.

A szóban forgó könyvet ötévente frissítik a legújabb tudományos vizsgálatok alapján, és a kiadvány szerzői ebben próbálják meghatározni, hogy milyen legyen az egészséges étrend.

A most megjelent könyv szembe megy az utóbbi ötven év legfőbb étkezési szabályaival.

  1. Lekerült a stoptábla a koleszterin elől.

  2. A só is jöhet mértékkel.

  3. Napi 100-150 mg koffein teljesen rendben van.

  4. A kimaradó reggeli ezentúl nem számít egészségügyi kockázatnak.

A könyv célja a táplálkozási szokások befolyásolásával visszaszorítani a szív- és érrendszeri megbetegedéseket és a rákot.

Az amerikai kormány ajánlásából kiderül, hogy a koleszterin egyáltalán nem olyan káros, mint ahogy eddig gondoltuk. Korábban 300 milligrammnyi volt a még ajánlott mérték, egy tojás 200 mg-ot tartalmaz. De ezentúl a reggeli kávé mellett akár egy 3 tojásos rántottával is indíthatjuk a napot.

 

Természetesen a telített zsírsavak, és a hozzáadott cukor még mindig káros adalékként szerepel a táplálkozási útmutatóban, ezzel szemben a teljes kiőrlésű gabonák és zöldségek fogyasztása erősen ajánlott.

 

További érdekességek

Aki heti kétszer csípős ételt fogyaszt, annak kisebb esélye lesz a rákra.

A fehérbor szabályozza a glükózszintünket, így napi egy pohár maga az elixír.

Napi egy pohár kávé csökkenti a szívbetegségek kialakulását.

A gomba hatékonyan veszi fel a harcot a transzzsírsavtartalmú ételek ellen.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?