CSALÁDOK

Torokszorító: a járvány miatt egyedül ünnepli szülinapját a 101 éves bácsi

Szerencsére az internet népe nem hagyja, hogy magányos legyen a születésnapján a szépkorú nagypapa!

Az új kínai koronavírus-járvány miatt szigorú kijárási tilalmat rendeltek el több amerikai tagállamban is. Az emberek csak végszükség, például élelmiszervásárlás esetén hagyhatják el otthonaikat New York, vagy épp Kalifornia államban. A 65 évnél idősebb állampolgárok viszont semmilyen körülmények között sem léphetnek ki az utcára, ugyanis a kórokozó rájuk nézve a legveszélyesebb.

A szigorú intézkedések közvetve, vagy közvetlenül minden amerikait érintenek, többek között Owent is, aki március 31-én tölti be a 101. életévét. A szépkorú nagypapának hatalmas születésnapi partit rendezett volna a családja, amit értelemszerűen lefújtak a válsághelyzetre való tekintettel. Owen azonban nem szeretne egyedül ünnepelni, ezért egy megható akcióba kezdett a közösségi oldalán: egy táblát maga elé tartva arra kéri az internet népét, hogy a virtuális térben ünnepeljenek vele együtt az emberek.

„Hello! Owen vagyok. Március 31-én lesz a szülinapom, de a bulit lefújták mert tartanom kell a távolságot a többi embertől. Segítsetek nekem ünnepelni azzal, hogy összegyűjtünk 101 ezer kedvelést és hozzászólást erre a képre.” – olvasható Owen tábláján.

Az online akció végül rendkívül sikeres volt, mivel egy libanoni ENSZ-képviselő, Mohamed Safa megosztotta a Twitter-oldalán Owen bejegyzését. Owen nagy örömére a poszt jócskán túlteljesített annál, mint amit előre eltervezett, ugyanis a fotója majdnem 150 ezer kedvelés kapott a közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?