ÉLETMÓDI

Szerző WB

Létrehozva: 2024.08.04.

Profi trükkök reptéri szarkák ellen

A jó nyaralás ott kezdődik, hogy már a reptéren minden rendben van, nem vesznek el a csomagjaink, illetve senki nem fosztja ki a poggyászainkat. Ez utóbbiért mi magunk is sokat tehetünk.

1. Valóban szükség van rá?

Biztos, hogy mindenki visz magával telefont, sokan még laptopot is. Ha így teszünk, ne csomagoljunk még be egy tabletet is, két eszköz biztos, hogy elég minden esetre. Így nem csak hogy kevesebbet kell cipelni, és kevesebb kütyü épségére kell figyelni, de abban is biztosak lehetünk, hogy amit otthon hagyunk, azt nem tudják tőlünk ellopni! - tanácsolja a Fanny magazin.

repülőgép
Fotó: Pexels

2. Csomagoljunk okosan

Ne csak a legszükségesebb, de a legértékesebb tárgyainkat is minden esetben kézipoggyászba tegyük. Így nemcsak az ütődéstől tudjuk megvédeni, de mivel ez mindig nálunk van, nem tud eltűnni, és a reptéri szarkák sem férnek hozzá.

 

3. Jól jön egy lista

Csomagolás közben írjunk egy listát minden tárgyról, amit bepakoltunk. Sőt, még jobb, ha le is fotózzuk. Megérkezés után egyrészt mi is könnyebben tudjuk ellenőrizni, hogy minden megvan-e, de ha netán baj történik, és be kell vonnunk a biztosítót, akkor is nagyon jól jöhet a lista és a fotó.

 

4. Okosan válasszunk

Kutatások kimutatták, hogy az átlagostól eltérő táskáktól „félnek” a tolvajok. Egy szokatlan mintázatú vagy élénk színű táska mindenkinek feltűnik, ezért a rossz szándékú emberek is kerülik ezek eltulajdonítását, mert félnek a lebukástól. Ugyanakkor a márkás, dizájner bőröndök nagyon is felkeltik a figyelmüket.

 

5. Érdemes fóliáztatni

Csak olyan táskákkal utazzunk, amelyek jól zárhatóak. Ha számzár, vagy lakat van rajtuk, akkor se sajnáljuk a pénzt a poggyászunk befóliázására, amire minden repülőtéren van lehetőség. Nagyon kicsi az esélye, hogy a tolvajok nekiállnak lebontani azt. Jó tudni, hogy ma már okos táskák is vásárolhatók, ezek nyomkövetőt tartalmaznak.

 

6. Elég egy pillanat

Ha többen utazunk, oda tudunk figyelni egymás táskájára, amíg valaki elmegy enni vagy a mosdóba. Viszont, ha egyedül vagyunk, ne kockáztassunk, egy pillanatra se hagyjuk magára a poggyászt. Minden repülőtéren van csomagmegőrző, használjuk, ez akkor is jól jön, ha esetleg több órát kell várni az átszállásra.

 

7. Menjünk biztosra

Még ha minden óvintézkedést megtettünk, akkor is érdemes poggyász biztosítást kötni, ami a legtöbb esetben része az utasbiztosításnak, de figyeljünk oda a részletekre. Minden biztosítás más, ami lopás vagy táska elvesztés idején igazán számít, az az, hogy a biztosításunk mekkora összegig téríti meg a károkat, és ezen belül maximum milyen értékű tárgyakra vállal fedezetet.

 

Forrás: Kertesi Gábor utazási szakértő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek