Döbbenetes, mit láttak ma reggel 7 óra 40 perckor Budapesten, a Költő utcában

Az igencsak ritka jelenséget egy gyanútlan autós fotózta. Az biztos, hogy nem mindennap jön szembe az emberrel egy őz Budapesten...

Valljuk be, nem mindennap jön szembe az emberrel egy őz Budapesten; a ritka látványra egy olvasónk figyelt fel, aki azonnal fényképezőgépet ragadott.

Az őz olyan otthonosan mozgott a terepen, hogy szinte biztos, hogy nem először vágott át a Költő utcán; akik ott laknak, láttak már csapást is a közelben. Mivel a Normafa nagyon közel van, így elő-előfordul, hogy a helyiek vadakkal találkoznak munkába menet: volt már, hogy rókát, vaddisznót fényképzetek.

Fotó: Ripost

Olvasónk elmondása szerint a lencsevégre kapott őz a régi Fonográf teniszklub mellett sétált; egyébként másodmagával, de a társát nem sikerült lencsevégre kapni.

Fotó: Ripost

Bár ritka látvány az őz Budapesten, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne járnának be a városba olykor: természetvédelmi területek közelében, erdők mellett gyakran merészkednek a lakott területekre. Érdemes az ilyen területek közelében a szokásosnál nagyobb körültekintéssel vezetni.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!