tóth gabi
Nagyszerű trükköket mutatunk neked.
A szódabikarbóna hatása egészen fenséges a háztartásban: kiváló segítséget nyújt a takarításban, és persze a konyhában is tökéletes partner. Ezúttal olyan praktikákat osztunk meg veled, amelyek nagyon jó szolgálatot tesznek, ráadásul pofonegyszerűek is. A főzés pedig sokkal könnyebb lesz, na meg persze hatásosabb is.
A szódabikarbóna remekül puhítja meg a húsokat. Nincs más teendőd, mint sütés előtt szódabikarbónát szórni a szeletekre, bőven meghinteni vele, de nem beledörzsölni. Hagyd állni a húson nagyjából félórát, ezt követően öblítsd le alaposan, és fűszerezést követően már készítheted is az ételt a szokásos módon. Omlós és ízletes lesz a végeredmény!
Ha olyan ételt készítesz, melyhez karamellizált hagymára van szükség, akkor ezt a macerás és időigényes folyamatot lerövidítheted, ha kevés szódabikarbónával hinted meg a készülő hagymát. Sokkal könnyebb az élet, ha időt takaríthatsz meg egy munkafolyamatoknál, ugye?
Amikor hüvelyesekkel főzöl, akkor a főzővízhez adj egy kiskanál szódabikarbónát, és hamarabb lesz készen az ebéd vagy vacsora, ráadásul puhábbá is válik a zöldség. Ugyanezt a hatást érheted el, ha olyan tyúkból készítesz levest, pörköltet vagy ragut, mely már kissé idősebb, így várhatóan enyhén rágósabb a húsa is.
A rántottához vagy omletthez elegendő csupán egy csapott mokkáskanálnyi szódabikarbóna annak érdekében, hogy habkönnyű legyen az eredmény. Érdemes kipróbálni, mert fenséges lesz így a reggelid!
Ha szereti a család halat, de túlságosan zavaró számotokra az erős halszag, akkor elkészítés előtt adj egy liter vízhez két evőkanál szódabikarbónát, tedd bele a halszeleteket, tedd a tálat egy órára a hűtőbe, majd sütése vagy főzése előtt öblítsd át a szeleteket tiszta vízzel, töröld szárazra, és már kezdheted is a megszokott folyamatokat.
Semlegesíteni tudod a paradicsomos szószok erős savasságát azzal, hogy csipetnyi szódabikarbónát szórsz az ételbe. Így nem kell lemondanod a jól ismert és szeretett ízekről, mégis száműzheted a kellemetlenségeket.