Létrehozva: 2020.10.05.

Megkérdeztük olvasóinkat: ezekbe a magyar városokba látogatnának el legszívesebben ősszel

Jön a hosszú hétvége, ennek kapcsán megkérdeztük az olvasókat, szívük szerint hova mennének el pihenni Magyarországon belül.

Szerző Ripost

Közeleg a hosszú hétvége és az őszi szünet is. Ennek apropóján kérdeztük meg a Ripost olvasóit, melyik lenne az a magyarországi úti cél, ahol szívesen eltöltenének egy kis időt.

1. Tokaj

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Az első helyen Tokaj végzett, sokan szeretnének bort kóstolni vagy éppen a Tokaj-Hegyalján túrázni. Több mint 100 kilométernyi kijelölt túraútvonalon kirándulhatunk. Látogassunk el a Kopasz-hegy csúcsára, és élvezzük a lenyűgöző panorámát, vagy akár sétáljunk fel a Finánc-dombi kilátóba, ahonnan madártávlatból láthatjuk Tokaj kanyargós utcáit, a szőlőültetvényeket vagy a Tisza és a Bodrog összefolyását. A tokaji Szerelmi Pincesorról felsétálhatunk a Hétszőlő-dűlőbe is, és természetesen meg is kóstolhatjuk a borokat.

2. Hajdúszoboszló

A Debrecentől 22 km-re található Hajdúszoboszló Magyarország egyik legkedveltebb vidéki üdülőhelye, ahol Európa legnagyobb fürdőkomplexuma található. Sokan választanák helyszínül egy wellness-hétvégére. Sok olvasónk említette meg, hogy ha már ott vannak, szívesen ellátogatnának Hortobágyra is. A magyar puszta a világörökség részeként számos aktív kikapcsolódást kínál látogatóinak: a pusztai kocsikázás, a lovaglás, a kisvonatozás vagy a vadasparkok felfedezése egyaránt megfelelő választás lehet számukra.

MTI/Czeglédi Zsolt

A központi parkolótól könnyed sétára találhatók a legnépszerűbb nevezetességek is: a Kilenclyukú híd, a Nemzeti Park Látogatóközpontja, a Kézművesudvar, a Pásztormúzeum, a Körszín, a Madárpark, és a Hortobágyi Csárda is, ahol a gasztronómia kedvelői kóstolhatják meg a térség ételkülönlegességeit.

3. Szarvas

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Csodás liget és vadbemutató várja a Szarvasra látogatókat. A gyerekbarát Állatparkban testközelből ismerhetők meg a Dél-Tiszántúlon honos állatfajok, így minden generáció számára tartalmas kikapcsolódást jelenthet a térség felkeresése. Szarvason egy másik csodálatos látnivaló az arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít, ahol száz évet megélt mocsárciprusokat, mamutfenyőket is láthatunk 82 hektár területen.

4. Lillafüred

MTI/Vajda János

A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti szélén, Miskolc városától 15 km-re a Garadna és a Szinva völgyének találkozásánál fekszik. A környék rengeteg lehetőséget ad a túrázásra, de azoknak is kitűnő úti cél lehet, akik nem rajonganak a hegymászásért. Mindenképpen érdemes végig sétálni a függőkerten, amely egyenesen a palotaszállóhoz visz fel és útközben tökéletes kilátás nyílik hazánk legmagasabb vízesésére is. Közvetlenül a sétányról nyílik az Anna-mésztufabarlang is, amelyben különleges természeti látnivalókban lehet részünk a megkövesedett falevelek lenyomataitól kezdve, a lelógó faágakig.

5. Sümeg

MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Keresve is nehéz lenne olyan várost találni Magyarországon, ahol annyiféle élmény, kikapcsolódási és művelődési lehetőség várja a látogatókat, mint Sümegen. Sümeg városának története egészen Szent István koráig nyúlik vissza, történeti-kulturális emlékei pedig páratlanul gazdagok, és legtöbbjük a városon belül tett sétával felfedezhető. Sümeg városától persze elválaszthatatlan az annak szinte közepén épült, egyedülállóan látványos sümegi vár.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: az Egyesült Államok bevonulhat Ukrajnába

origo.hu

Nőkre lőttek Kárpátalján a kényszersorozás miatt - videó

metropol.hu

Ferihegy elesett: ma problémás külföldre utazni

vg.hu

Öveket becsatolni, most szólhat csak igazán nagyot az OTP-rakéta

life.hu

Vihar a paradicsomban: repedezik Jennifer Lopez és Ben Affleck kapcsolata

hirtv.hu

Jogsértést követtek el Magyar Péterék

origo.hu

Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

Hogy megnőttek: 30 év után újra együtt a Mrs. Doubtfire gyereksztárjai, így néznek ki most

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Így alszanak újabban a japán házaspárok: ezt teszi a feleség, ezt teszi a férj

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van