Létrehozva: 2020.07.03.

Palacsinta egy kis csavarral, így lesz fantasztikus a reggeli

Palacsintából soha nem elég, lehet az sós vagy édes egyszerűen nem lehet megunni. Ezt a finomságot, akár már reggelire is elkészítheted!

Sonkás-sajtos palacsinta

Fotó: youtube

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 250 ml tej
  • 50 g olvasztott vaj
  • 125 g liszt
  • 1/4 tk. só
  • 180 g reszelt sajt
  • 200 g apróra vágott sonka
  • Így készítsd el:

    1. Tedd a tojásokat, a tejet, egy kis olvasztott vajat, a lisztet és a sót egy nagyobb tálba. Botmixerrel keverd a tésztát a hozzávalókból csomómentesre.

    2. Egy serpenyőt kenj ki egy kevés vajjal. Közepes lángon melegítsd meg, majd egy kis merőkanálnyi tésztát önts bele. Süsd a palacsinta tésztát, ameddig meg nem barnul, majd fordítsd meg.

    3. A kész palacsintákat tedd egy tányérra. A palacsinta felére szórd rá a sajtot, a sonkát és tekerd fel.

    4. Rakj ismét a serpenyőbe vajat és a palacsintákat helyezd bele, süsd mindkét oldalát. A sajt szépen megolvad a forró tésztában. Sorakoztasd ezeket egy tányérra, tálald ízlésesen reggelire.

    Jó étvágyat!

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek