RETRO RÁDIÓ

Karanténkonyha: tészták, amiket nem lehet megunni

Karanténkonyha: tészták, amiket nem lehet megunni
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 04. 19. 17:00

Három szuper finom, gyors tésztareceptet hoztuk el neked. Bátran válaszd ki a kedvencedet, a család is örülni fog, ha elkészíted!

Összeszedtünk három gyorsan elkészíthető, isteni finom tésztareceptet. A tésztákat a gyerekek imádják, laktatók is, és kihagyhatatlanok ezekben a napokban.

1. Grízes tészta

Fotó: instagram

Hozzávalók:

  • 2 dkg zsír
  • 10 dkg búzadara
  • 30 dkg fodros kockatészta
  • porcukor
  • lekvár
  • Így készítsd el:

    1. Forrósítsd fel a zsírt, szórd rá a búzadarát, és folyamatosan kevergetve világosbarnára pirítsd meg, majd öntsd fel másfélszeres mennyiségű, forró, sós vízzel. Kicsit forrald fel, fedd le, amíg magába szívja a vizet és megpuhul.

    2. Főzd ki közben forrásban lévő vízben a tésztát. Szűrd le, csepegtesd le a vizet róla. Keverd össze a már megpuhult grízzel. Hagyd állni együtt egy darabig.

    3. Tálald porcukorral és egy kis finom, házi lekvárral.

    Jó étvágyat!

    2. Káposztás tészta

    Fotó: instagram

    Hozzávalók:

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 30 dkg fodros tészta ( vagy csavart durum )
  • 1 ek só
  • 0,5 dl olaj
  • őrölt bors
  • Így készítsd el:

    1. Vágd a káposztát négyfelé. A torzsáját vágd ki, a többit reszeld le. Sózd meg, forgasd át és hagyd pihenni 15 percen keresztül, majd alaposan nyomd ki a levét.

    2. Egy nagyobb teflonserpenyőben forrósíts fel olajat, add hozzá a káposztát, majd magas hőfokon, állandó keverés mellett nagyjából 20 perc alatt egyenletes barnára pirítsd meg.

    3. Sós vízben főzd ki a tésztát, szűrd le, keverd össze a pirított káposztával. Sózd , borsózd ízlés szerint. ( gyerekek sokszor cukrot is tesznek rá)

    Jó étvágyat!

    3. Krumplis tészta

    Fotó: instagram

    Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • 50 dkg fodros vagy kockatészta (durum)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl olaj
  • 1 tk pirospaprika
  • őrölt bors
  • Így készítsd el:

    1. Vágd apróra a vöröshagymát, és forró olajban egy serpenyőben pirítsd meg, majd hintsd meg pirospaprikával úgy, hogy félrehúzod a tűzről a serpenyőt. Add hozzá a megpucolt, apró darabokra vágott burgonyát. Sózd meg, borsózd, és kb. 0,5 dl vizet önts rá. Hagyd a saját levében fedő alatt, takarékon ( néha megkeverve) puhára párolódni.

    2. Közben a tésztát főzd ki és szűrd le.

    3. Amikor megpuhult a krumpli, törd össze, és keverd a kifőzött tésztával össze. Szükség szerint sózd, borsozd. Uborkával, esetleg tejföllel tálalhatod.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.