Létrehozva: 2020.02.19.

Leonardo DiCaprio titkos küldetést teljesít, de mi köze ehhez a magyaroknak?

Az Oscar-díjas színész a világ egyik legismertebb környezetvédője. Meggyőződése, hogy a tömeges állattartás során termelődő szén-dioxid hozzájárul a klímaváltozáshoz, ezért vagyonából fontos környezetvédelmi projekteket támogat. Ő az egyik legnagyobb befektetője a Beyond Meat nevű cégnek, mely húsmentes hamburgerpogácsákat gyárt.

Minél többet hallunk a húsevés hátrányairól, annál nagyobb igény mutatkozik az állati összetevők kiváltására. Ma már nálunk is megkerülhetetlenek a vega és vegán opciók. A mentes húspogácsák nemcsak a gyorsétkezdékben bukkantak fel, hiszen otthon is ízletes burgert készíthetünk belőlük.

Érdekesség, hogy a húsmentes terméket kifejlesztő és gyártó cég egyik beruházója a világ legismertebb környezetvédője, Leonardo DiCaprio.


Fotó: Jeff J Mitchell / Getty Images

A színész gyakran említi, hogy a tömeges állattartás során termelődő szén-dioxid hozzájárul a klímaváltozáshoz. Ez is kiküszöbölhető a minőségi műhússal, ami egyre szélesebb rétegek tányérjára kerülhet: a tengerentúlon a marhahúsos taco-tól a csirkefalatokig számtalan ételben találkozhatunk vele.

Az állati összetevőktől mentes harapnivalók nagy sikert arattak a február 4-6. közt megrendezett Sirha Expón, azaz nemzetközi élelmiszeripari szakkiállításon is. A rendezvényen a Matusz-Vad Zrt. is megkóstoltatta vendégeivel a világ jelenleg legígéretesebbnek tűnő, borsófehérje-alapú Beyond Burger burgerpogácsáját, amit a séf guacamole-szósszal spékelt meg. „Én húspárti vagyok, de ha nem tudom, rá sem jövök, hogy ez nem hús!” – jelentette ki az egyik látogató.

De milyen az a húsmentes hús? A Beyond Burger ugyan 100 százalékig növényi alapú fehérjéből készül, mégsem könnyű a csirkétől vagy marhától megkülönböztetni. Nem csak az íze, textúrája, szaftja megtévesztően hasonló: ugyanúgy sül át, és úgy is mutat a tányéron, mint állati eredetű ételeink. Nem is gondolnánk, hogy a pogácsa színét valójában a cékla adja, míg a faggyú tökéletes illúzióját a kókuszolaj segít megteremteni.

Íme, a Beyond Burger receptje, amit könnyen összedobhatunk:

Beyond-Meat hamburger / Forrás: Matusz-Vad

Alapanyagok 4 bucihoz:

  • 4 db hamburger zsemle
  • 4 szelet Beyond Burger (114g/db)
  • 2 paradicsom
  • 1 lilahagyma
  • uborka
  • néhány levél jégsaláta
  • ketchup, majonéz, ízlés szerint
  • ÍGY KÉSZÜL

    1. A Beyond Burgert rostlapon (serpenyőben vagy grillen) oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.

    Beyond-Burger pogácsák roston / Forrás: Matusz-vad

    2. A hamburger zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk.

    3. Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert! A buci alsó részére salátalevél kerül, erre fektetjük a Beyond Burgert, majd a maradicsom, a hagyma és az uborkaszeleteket, mehet rá ketchup/majonéz ízlés szerint, végül rátesszük a zsemle tetejét.

    Beyon-burger / Forrás: Matusz-Vad

    A Beyond Meat termékei közül a Beyond Burger itthon is kapható, a Matusz-Vad webshopjában lehet megvásárolni.

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek