Kulináris csoda: 3 magyar süti a világ 50 legjobbja közt

Az amerikai hírszolgáltató felkérésére készült a lista végül nem élvezeti érték, vagy valamilyen tetszési index alapján, hanem ABC-rend szerint állította sorba a legcsábítóbb finomságokat.

Vagyis nem lehet pontosan tudni, hogy melyik a legeslegfinomabb desszert. Az viszont mindenképpen hízelgő, hogy mi magyarok rögtön hárommal is a legjobbak közé kerültünk, márpedig itt olyan nagyágyúkkal kellett egy mezőnyben helyt állni, mint a tiramisu, a brownie vagy a Fekete-erdő torta. A listára tehát ezek a magyar desszertek kerültek fel:

Esterházy-torta

Esterházy torta 123rf

Ez a darált diós piskótával készült torta az Osztrák-Magyar Monarchia öröksége, tényleg nagyon ismert, és persze finom is.

Hókifli

Nemes egyszerűséggel csak kifliként említik, a szilva vagy baracklekvárral, esetleg mákkal, dióval töltött hagyományos karácsonyi süteményt, melynek a sok porcukor adja meg az ünnepi hangulatát.

Rigójancsi

A CNN elemzője szerint selymes állaga és gazdag, csokis, baracklekváros ízvilága miatt kiemelkedik a magyar desszertek közül. Megemlítik a sütemény történetét is: a rigójancsi ugyanis egy híres magyar cigányprímásról kapta a nevét, aki elcsábította és feleségül vette Clara Ward, Caramane-Chimay hercegnőt, az amerikai milliomos E. B. Ward egyetlen lányát.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!