Így válaszd ki a tökéletes karácsonyfát

Ezekre figyelj oda vásárlásnál, és nem fogsz csalódni.

A karácsony legfontosabb kelléke minden otthonban a karácsonyfa. Persze aggódunk a takarítás, a készülődés, a megfelelő ajándékok és a jól sikerült ételek miatt is, de szépséges és feldíszített fenyőfa nélkül mégsem lenne ugyanaz az este, bármennyire is jól sikerül minden más.

Hatalmas a választék, és nem könnyű kiválasztani, milyen fát vásároljunk, így segítünk neked a leghasznosabb tippekkel, melyek alapján könnyebb lesz döntened.

Ha az ár számít

A legnépszerűbb itthon még mindig a lucfenyő. Jól jársz ezzel a fajtával, ha formás darabra vágysz, és számít az ár. Ezek a legolcsóbb típusok. Viszont számolj azzal, hogy nagyon gyorsan hullik sajnos a levele. Ezért érdemes minél később megvásárolnod, hagyd a legkésőbbi pillanatra, amikor még belefér az idődbe, hogy hazavidd. Ha mégis korábban beszereznéd, akkor fontos, hogy hideg, nyirkos helyen tartsd, lehetőleg a kertben, erkélyen, esetleg padláson vagy pincében. Egészen a díszítésig ne is nagyon bolygasd, a lakáson belül pedig minél távolabb tedd a fűtőtesttől, és olyan helyet válassz neki, ahol nem igazán éri fizikai inger, így sokkal tovább szép marad.

Megfizethető, de tartósabb

Eggyel magasabb árfekvés már a lucnál az ezüstfenyő, viszont cserébe némileg tartósabb is. Tökéletes választás abból a szempontból, hogy alakja szinte teljesen szabályos, könnyen tudsz olyat találni, amelyik szinte a mesekönyv rajzára emlékeztet. Vigyázz viszont azzal, hogy levele kifejezetten szúrós. Ezért ha kisgyerek vagy kisállat van a lakásban, akkor gondold át, hogy biztosan ezt vásárolod-e, és ha igen, akkor olyan helyre tedd, ahol nem nagyon tudnak hozzáférni majd.

Szupertartós, de borsosabb

A nordmann fenyő már kimondottan magasabb árfekvésű változat. Az viszont biztos, hogy ez nagyon szép marad igazán sokáig. Gyakorlatilag úgy tudod majd levinni, hogy szinte érintetetlenek maradnak az ágak, és ez nem csak abban nagy előny, hogy pompája marad egész idő alatt az otthonodnak, hanem abban is, hogy utána sokkal, de sokkal kisebb macera a takarítás. Ugyanakkor jóval költségesebb, mint a társai, és sajnos hiányossága, hogy nem árasztja azt a kellemes fenyőillatot, amelyet szintén annyira szeretünk érezni karácsonykor.

Kis lakásokba praktikus

A cserepes fenyők lényegében kivétel nélkül alacsony, kis méretű darabok. Akadnak köztük nagyon csinos és formás darabok, és ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének kivágott fát vásárolni, szívesen kiültetnék később a fenyőt a kertbe, és elégedettek azzal, ha csak apróbb, de szépen díszített karácsonyfa ékesíti az ünnepet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!