tóth gabi
A legutálatosabb háztartási feladat szinte egész biztosan a lekozmásodott sütő kitakarítása. Drága vegyszerek helyett egy szuperhatékony és gyors megoldást javaslunk. Ezt nézd!
Kevés utálatosabb teendő létezik egy háztartásban, mint a lekozmásodott sütő megtisztítása.
Bevethetünk gumikesztyűt, hideg zsíroldót és egyéb varázslatokat, de ez a meló akkor is borzalmas lesz. Ráadásul a vegyszereket belélegezni sem éppen egészséges.
És hogy akkor mégis mi a megoldás? Nem más, mint az ecet!
Fogj egy jénait, önts bele fele-fele arányban ecetet és vizet, majd rakd be a sütődbe. A sütőt állítsd 220 fokra, és hagyd benne az edényt nagyjából 2 órára. Ezalatt az idő alatt a folyadék forró gőze, párája szépen bejárja majd a sütő belsejét, és remekül fellazítja a makacs lerakódásokat.
Ezután már nincs egyéb teendőd, mint kivenni a tálat, a maradék munkát pedig elvégezni szódabikarbónával. Össze kell keverned a szódabikarbónát kevés vízzel, míg krémes állagot nem kapsz, ezzel a pasztával pedig átdörgölni a sütő belsejét. A már fellazult lerakódások könnyedén lejönnek. Ezután egyszerűen töröld át egy nedves, puha ronggyal az egész felületet, és már befejezettnek is tekintheted munkát.