RETRO RÁDIÓ

249 forintból csúcsvacsora: Döbbenetes, mit készített a siófoki férfi

249 forintból csúcsvacsora: Döbbenetes, mit készített a siófoki férfi
Létrehozva2019. 11. 20. 14:15

Nemcsak olcsó ez a kaja, hanem finom is. Sőt, mondhatjuk, hogy általa szintet ugrott a rántott hús műfaja. Boros Lajos háztartási kisgépszerelő olyan fogást rittyentett magának, hogy nem győznek csodálkozni a magyar háziasszonyok.

Férfiak körében talán a rántott hús a legnépszerűbb fogás, egyszerűen bármikor jöhet. Bármikor és mindenféle formában! Szerencsére a panírozás módja számos variációt eredményez, így igazán sokféle rántott hús közül válogathatunk: létezik hagyományos, párizsias, fokhagymás-sajtos, corn flakes-es roppanós, szezámmagos – hogy csak néhányat említsünk. De változtathatunk a húson is, kimondta például, hogy csak csirkemellet szabad bebundázni?

Boros Lajos, Siófokon élő hobbiszakács például egészen elképesztő variációt talált ki. Azt mondja, annyira szereti ezt a fajta rántott húst, hogy szíve szerint csakis így készítené. Amikor pedig a nagyon is bizarr ételcsodáról készült fotót föltette a háziasszonyokat tömörítő Facebook-csoportba (Vali hagyományos konyhája), azonnal felrobbant a net. Rengetegen kiakadtak az ötleten, a nők többsége viszont nem győzött gratulálni.

Na, de térjünk most már a lényegre! Hogy miből is készül Lajos rántott húsa? Nem másból, mint csirkelábból! Íme:

 

Fotó: Boros Lajos, Siófok

A fotó eléggé beszédes, és mi tagadás, tényleg bizarr, de azért nem kérdés, hogy olvasóink közül is sokan megkívánják most ezt a kivételes kaját. Hiszen rengetegen szeretik a csirkelábat! Nincs is jobb, mint leszopogatni a vékony csontokról az inas-cuppogós részeket. Jó néhány családban egyenesen versengés zajlik a vasárnapi tyúkhúslevesbe belefőzött két darabért. Sokan persze utálják a csirkelábat, mert ránézésre nem feltétlenül kívánatos. És hát épp elég belegondolni, hogy a szerencsétlen baromfi nemrég még kapirgált ezekkel a lábakkal...

No, de a mi emberünk, a Siófokon élő Boros Lajos cseppet sem finnyás, sőt, egyenesen rajong a csirkelábért! Rájött, hogy némi előfőzés után érdemes bepanírozni és kisütni a lábakat, mert a végeredmény valami isteni lesz!

 

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok

„Jó 25 éve támadt ez a gondolatom, amikor megmaradt a levesből a csirkeláb. Bepaníroztam, kisütöttem és filmnézés közben elmajszoltam. Nagyon, nagyon finom volt, kívül ropogós, belül isteni omlós, cuppogós. Azóta folyamatosan készítem! Ketchup-mustár-telföl-majonéz-ErősPista keverékében mártogatom.” – árulta el olvasónk a kulináris csoda eredetét és azt, hogy mivel a legízletesebb. Az egyedülálló férfi elárulta, hogy nemcsak otthon, hanem a munkahelyén is rendszeresen főz. A rántott csirkelábra minden ismerősét rászoktatta. „Eddig senki sem tiltakozott, hiszen nagyon finom. És gondoljunk bele: 1 kg csirkeláb 249 Ft, ebben a mennyiségben kb. 12 darab van. Meggyőződésem, hogy ennél olcsóbb alapanyag nincs. Szegények eledele, királyok étke!”

Boros Lajos így készíti:

CSIRKELÁB RÁNTVA

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok / olvasó

 

  • Delikátos vízben főzzük a csirkelábakat 30-40 percig.
  • Emeljük ki a főzőléből a lábakat, kicsit hagyjuk hűlni.
  • Panírozzuk be, de akkor, amikor még langyos.
  • Bő olajban süssük ki. Frissen forrón, pikáns szósszal tálaljuk.
  • Nincs maradék! A leve is étel! A főtt csirkeláb főzőlevét vétek lenne veszni hagyni, hiszen nemcsak finom, de tartalmas is – kíváló levesalap. Ráadásul lehűtve éppen úgy megdermed, mint a hagyományos kocsonya. Aki tehát a disznóhús miatt nem eszik kocsonyát, csirkekocsonyával vigasztalódhat.

     

    Nagy

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.