Létrehozva: 2019.06.19.

Rutkai Borival és az Alma együttessel zárul az idei Gyerek Sziget

Ezen a hétvégén bezárulnak a Generali Gyerek Sziget kapui, de még június 22-23-án mindenki jól megmártózhat a mesék, a játékok és a kalandok birodalmában az óbudai Hajógyári-szigeten. A záró hétvégén fellép a Rutkai Bori Band és a Kiskalász, lesz Minimax fesztivál és az összes kedves helyszín is várja a gyerekeket és az egész családot egy utolsó, ingyenes nagyjátékra.

Szerző RIPOST

Végéhez közeledik az egy hónapon át tartó gyerekzsúr, de még az utolsó hétvége is tartogat meglepetéseket és kipróbálni való új játékokat.
A Generali Nagyszínpadon Rutkai Bori és bandája zendít rá szombaton, utánuk pedig az Aranyszamár Bábszínház varázsolja a színpadra Pom Pom-ot és barátait. Vasárnap az „end showról" a Minimax fesztivál gondoskodik: lesz Kicsi Gesztenye Klub, fellép az Apacuka, a Mintapinty, Bíró Eszter és az Alma együttes is garantáltan megénekeltet mindenkit.



Vajon mit kell tudni a hiúzról? És hogyan lehet kirándulás közben megfigyelni egy mókust vagy a kertben egy arra tévedt sünit? A Vadonleső program interaktív természetismereti játékával tanítja meg a gyerkőcöknek, mit érdemes tudniuk a vadon élő védett állatok és növények megőrzéséről, de az év emlőséről, a titokzatos hiúzról is sok érdekesség kiderül. A Gyerek Paradicsom az NKM támogatásával helyszínen a Vadonlesőn túl a Magtól magig programon tanulhatnak még a kicsik a környezetükről, arról, hogy miért is jó, ha ilyen sokféle növény van, és miért kell megőriznünk őket. A rengeteg tudás mellett pedig a Vakáció játékgyárból saját maguk által készített kincseket is hazavihetnek: gyurmasütit gyúrhatnak, játékká változtathatják a tojástartót, a WC gurigát, sőt a krumplit is!


A Kézműves Palotába is érdemes lesz betérni saját gyártmányú kincsekért: ezen a hétvégén többek közt a habkarton építészetet lehet kipróbálni, de a Cserkésztábor is várja még az alkotni vágyókat. Szintén a táborban tör ki a számháború, végig lehet menni az akadálypályán és a lurkók kedvenc meseszereplőiknek is segíthetnek a Meseerdőben.
Kukutyinba is el lehet utazni a Hajógyári-szigeten: itt régi mesterségekkel lehet megismerkedni és segíteni a takácsnak, a csizmadiának és a többi mesternek, hogy megtalálja a szélvihar által elhordott cégérét. Apropó utazás! A Történelmi Játszótér Azok a 80-as évek / Rendszerváltósdi játéka időgépként repít vissza 30 évvel korábbra, ahol egy szórakoztató, családi társas vetélkedő formájában mindenki felidézheti, milyen volt, amikor sms és chat helyett a gyerekek cédulákkal üzentek a szüleiknek, és külföldi nyaralás híján csak a közeli játszótérre kirándult a család. Lesz úttörőgombóc, korabeli pénzek és korabeli ajándékok is.


A kis szakácsoknak a Kerek Perec a Nők Lapja Gyerek támogatásával sátornál a helyük, ahol kipróbálhatják milyen konyhatündérként egy étteremben tevékenykedni. Itt bárki lehet látványos tortákat faragó cukrász, sztárséf vagy ügyes pincér!


Aki még mindig bírja szusszal, a No Comment Tánctanoda vidám koreográfiáival mozgathatja ritmusra kiscipőit a Mozgás Akadémián, beiratkozhat a Rippel Brothers akadémiájára, Ronaldóként rúghatja a labdát a Foci-szigeten vagy a Tour de France egyik versenyzőjének képzelheti magát a Bringás Kalandparkban.


Amíg a gyerekek játszanak, a szülők ezen a hétvégéjén utoljára vehetik igénybe a Generali Szűrőbusz ingyenes vizsgálatait is, hogy mindenki egészségesen merülhessen bele a nyárba. Tehát ezen a hétvégén is irány a Gyerek Sziget, hogy élményekkel megpakolva búcsúztathassuk az egy hónapon át tartó gyereknapot.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

ripost.hu

Exei ajándékával költözött a férjéhez a TV2 sztárja

mandiner.hu

A Mercedes csapatfőnöke kitálalt: nem akárkit akarnak Hamilton helyére

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Születésnapját ünnepli Terence Hill: 85 éves a magyarok kedvenc színésze

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!

ÉLETMÓDI

Rámenős és domináns - 4 csillagjegy, akikkel szemben esélyed sincs!

ÉLETMÓDI

Bárkire lecsaphat a titokzatos Hashimoto-kór. Ezekre a jelekre figyelj!