kulcsár edina
Ez a könnyû, krémes, kókuszos álom téged is elcsábít majd, mégis bátran eheted.
A puha piskóta és a habkönnyű kókuszos töltelék olyan kombináció, amit egyszerűen képtelenség megunni. Ráadásul mindezt most cukor és hizlaló szénhidrát nélkül készíted el. Biztosan nem kell tartanod a pluszkilóktól és már néhány falat örökre a rabjává tesz.
Piskótához
Töltelékhez
Bevonóhoz
1. A tészta összetevőit habverővel egyszerűen keverd össze, amíg egy homogén masszát nem alkot. Tedd félre egy kicsit pihenni, amíg elkészíted a tölteléket.
2. Habosítsd ki a kókusztejszínt, majd keverd bele a kókuszreszeléket és az édesítőt. Ha már megfelelő az állaga, tedd a hűtőbe, és térj vissza a tésztához.
3. A tészta masszáját öntsd egy sütőpapírral bélelt formába, majd tedd a mikróba 3 percre. Végezz tűpróbát, miután kivetted, és ha úgy ítéled meg, hogy nem sült át eléggé, akkor tedd vissza a mikróba újabb 1 percre.
TIPP: Hagyományos sütőben is készítheted, de ebben az esetben 18-20 percet szánj a sütésre 170 fokon!
4. Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd vágd rétegekre, és az egyes rétegeket kend meg a töltelékkel.
5. Keverd össze és verd habosra a torta mázát, vond be vele az elkészült süteményt, ízlésed szerint az oldalát tovább is díszítheted pirított kókuszreszelékkel.