Létrehozva: 2017.01.17.

Semmi cukor, semmi liszt: Ez a varázslatos kókusztorta rabul ejt

Ez a könnyû, krémes, kókuszos álom téged is elcsábít majd, mégis bátran eheted.

A puha piskóta és a habkönnyű kókuszos töltelék olyan kombináció, amit egyszerűen képtelenség megunni. Ráadásul mindezt most cukor és hizlaló szénhidrát nélkül készíted el. Biztosan nem kell tartanod a pluszkilóktól és már néhány falat örökre a rabjává tesz.

Krémes-habos kókusztortácska

Hozzávalók

Piskótához

  • 40 dkg natúr krémsajt
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál kókusz tejszín
  • 1 evőkanál kókusz-kivonat
  • 2 evőkanál kókuszliszt
  • Töltelékhez

  • 1 csésze kókuszreszelék
  • 1 doboz kókusztejszín
  • 2 teáskanál nyírfacukor vagy U1 Lowely Sweet
  • Bevonóhoz

  • 1 csésze tejszín
  • 1 tk kókusz kivonat
  • 1 evőkanál édesítőszer
  • 1/4 csésze kókuszkrém
  • Így készítsd el

    1. A tészta összetevőit habverővel egyszerűen keverd össze, amíg egy homogén masszát nem alkot. Tedd félre egy kicsit pihenni, amíg elkészíted a tölteléket.

    2. Habosítsd ki a kókusztejszínt, majd keverd bele a kókuszreszeléket és az édesítőt. Ha már megfelelő az állaga, tedd a hűtőbe, és térj vissza a tésztához.

    3. A tészta masszáját öntsd egy sütőpapírral bélelt formába, majd tedd a mikróba 3 percre. Végezz tűpróbát, miután kivetted, és ha úgy ítéled meg, hogy nem sült át eléggé, akkor tedd vissza a mikróba újabb 1 percre.

    TIPP: Hagyományos sütőben is készítheted, de ebben az esetben 18-20 percet szánj a sütésre 170 fokon!

    4. Hagyd kicsit hűlni a tésztát, majd vágd rétegekre, és az egyes rétegeket kend meg a töltelékkel.

    5. Keverd össze és verd habosra a torta mázát, vond be vele az elkészült süteményt, ízlésed szerint az oldalát tovább is díszítheted pirított kókuszreszelékkel.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek