tóth gabi
Sós, könnyû, ropogós, tetején isteni sajtkéreggel. Igazi telitalálat ez a finomság!
Fehér liszt, cukor és káros adalékanyagok nélkül is rágcsálhatsz kedvedre olyan finomságot, mely jól illeszthető a diétádba. A karfiol és a sajt fenséges párosítás ebben a sós nassolnivalóban, és még bűntudatod sem lesz, ha ezt eszed.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.
2. Szedd virágjaira a karfiolt, majd daráld le olyan apróra, hogy a végeredmény nagyjából rizsszemek méretére emlékeztessen.
3. Főzd meg a karfiolt (elég, ha 1-2 percig forralod), majd öntsd le róla a vizet, add hozzá a tojást, a sajtot, a fokhagymát és a fűszereket, jól keverd össze.
4. Halmozd a keveréket a tepsire, oszlasd el egyenletes vastagságúra, ezután mehet is be a sütőbe 25 percre.
5. 25 perc után szórd meg a már majdnem elkészült roppancsot a maradék sajttal, és tedd vissza még 5 percre, hogy rásüljön az aranybarna sajtkéreg a tetejére.
6. Fogyaszthatod magában vagy mártogatósként is, de köretnek is nagyszerű választás lehet.