Létrehozva: 2016.09.11.

Karfiolroppancs a diétás nasik új királya

Sós, könnyû, ropogós, tetején isteni sajtkéreggel. Igazi telitalálat ez a finomság!

Fehér liszt, cukor és káros adalékanyagok nélkül is rágcsálhatsz kedvedre olyan finomságot, mely jól illeszthető a diétádba. A karfiol és a sajt fenséges párosítás ebben a sós nassolnivalóban, és még bűntudatod sem lesz, ha ezt eszed.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 4 tojás
  • 2 csésze mozzarella
  • 3 teáskanál oregánó
  • 4 gerezd préselt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • a sajtkéreghez ízlés szerint további 1-2 csésze mozzarella
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

    2. Szedd virágjaira a karfiolt, majd daráld le olyan apróra, hogy a végeredmény nagyjából rizsszemek méretére emlékeztessen.

    3. Főzd meg a karfiolt (elég, ha 1-2 percig forralod), majd öntsd le róla a vizet, add hozzá a tojást, a sajtot, a fokhagymát és a fűszereket, jól keverd össze.

    4. Halmozd a keveréket a tepsire, oszlasd el egyenletes vastagságúra, ezután mehet is be a sütőbe 25 percre.

    5. 25 perc után szórd meg a már majdnem elkészült roppancsot a maradék sajttal, és tedd vissza még 5 percre, hogy rásüljön az aranybarna sajtkéreg a tetejére.

    6. Fogyaszthatod magában vagy mártogatósként is, de köretnek is nagyszerű választás lehet.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek