RETRO RÁDIÓ

Karfiolroppancs a diétás nasik új királya

Karfiolroppancs a diétás nasik új királya
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 09. 11. 21:22

Sós, könnyû, ropogós, tetején isteni sajtkéreggel. Igazi telitalálat ez a finomság!

Fehér liszt, cukor és káros adalékanyagok nélkül is rágcsálhatsz kedvedre olyan finomságot, mely jól illeszthető a diétádba. A karfiol és a sajt fenséges párosítás ebben a sós nassolnivalóban, és még bűntudatod sem lesz, ha ezt eszed.

Hozzávalók

  • 1 nagy fej karfiol
  • 4 tojás
  • 2 csésze mozzarella
  • 3 teáskanál oregánó
  • 4 gerezd préselt fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • a sajtkéreghez ízlés szerint további 1-2 csésze mozzarella
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

    2. Szedd virágjaira a karfiolt, majd daráld le olyan apróra, hogy a végeredmény nagyjából rizsszemek méretére emlékeztessen.

    3. Főzd meg a karfiolt (elég, ha 1-2 percig forralod), majd öntsd le róla a vizet, add hozzá a tojást, a sajtot, a fokhagymát és a fűszereket, jól keverd össze.

    4. Halmozd a keveréket a tepsire, oszlasd el egyenletes vastagságúra, ezután mehet is be a sütőbe 25 percre.

    5. 25 perc után szórd meg a már majdnem elkészült roppancsot a maradék sajttal, és tedd vissza még 5 percre, hogy rásüljön az aranybarna sajtkéreg a tetejére.

    6. Fogyaszthatod magában vagy mártogatósként is, de köretnek is nagyszerű választás lehet.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.